14 Σεπ 2011

Επιστολή 150 ευρωβουλευτών προς Μπαρόζο: Να παραιτηθεί ο επίτροπος των «μεσίστιων σημαιών»

Την παραίτηση του Επιτρόπου Ενέργειας κ. Guenther Oettinger, ζητούν 150 ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες...
και όλες σχεδόν τις χώρες μέλη. Ο συγκεκριμένος Γερμανός επίτροπος, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild, είχε προκαλέσει σάλο προτείνοντας να κυματίζουν μεσίστιες (χαμηλότερα, δηλαδή, από τις άλλες) οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών μπροστά στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η κοινή επιστολή ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πορτογάλου Πράσινου ευρωβουλευτή RuiTavares, συγκεντρώνοντας 150 υπογραφές από όλες τις πολιτικές ομάδες και όλες σχεδόν τις χώρες μέσα σε λιγότερο από δύο μέρες.

Απευθυνόμενοι προς τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο, ως πολιτικό προϊστάμενο του Επιτρόπου Ενέργειας, επισημαίνουν ότι μια τέτοια κίνηση «θα ήταν σύμβολο, και μάλιστα ισχυρό, μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είχε χάσει από το οπτικό της πεδίο όλες της τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της. Κανένα από αυτά δεν αφήνει χώρο για συμβολική ταπείνωση ευρωπαϊκών εθνών, ανεξάρτητα από τα διοικητικά, δημοσιονομικά ή άλλα αμαρτήματα που οι κυβερνήσεις τους έχουν ενδεχομένως διαπράξει».

Τονίζουν  ότι  «οι πολίτες μας βλέπουν με υπερηφάνεια τις σημαίες των χωρών τους να κυματίζουν δίπλα δίπλα – και ισότιμα – με τις σημαίες των Ευρωπαίων εταίρων τους. Κάθε πραγματικός υπέρμαχος της Ευρώπης είναι όντως περήφανος να βλέπει όλες τις σημαίες μας να κυματίζουν η μια δίπλα στην άλλη, «ενωμένες στη διαφορετικότητα», σε εποχές καλές και κακές. Όποιος προτείνει να το αλλάξουμε αυτό, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες και δεν είναι κατάλληλος Ευρωπαίος Επίτροπος. Ο κ. Oettinger οφείλει, είτε να ανακαλέσει και να επανορθώσει τις δηλώσεις του, είτε να παραιτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Πηγή:http://www.eklogika.gr