2 Σεπ 2011

Ο άθλος των 23,1 δισ.ευρώ

Η κυβέρνηση πρέπει μέχρι τέλος του έτους να συγκεντρώνει κάθε μήνα 5,8 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην χάσει και τον στόχο των...
εσόδων


Τον εαυτό της καλείται να ξεπεράσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους για να επιτύχει το στόχο που έχει τεθεί για τα έσοδα αν και εφόσον βέβαια συνεχιστεί το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας μετά το χθεσινό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Το οικονομικό επιτελείο καλείται να φέρει εις πέρας έναν πραγματικό άθλο για τα δεδομένα του, καθώς για το επόμενο τετράμηνο καλείται να συγκεντρώνει κάθε μήνα 5,8 δισ. ευρώ ή συνολικά 23,1 δισ.ευρώ μέχρι τέλος του έτους.
Για να γίνει κατανοητή η υπέρβαση που πρέπει να πραγματοποιήσει αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι τους πρώτους  οκτώ μήνες οι επιδόσεις κυμαίνονταν στα 3,85 δισ. ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο. Βέβαια η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει πρόγραμμα, περιμένει να αποδώσουν τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί, ενώ πολλά ποντάρει και στις αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο, το μέχρι σήμερα δείγμα γραφής των κυβερνώντων και οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.
Πηγή: http://voria.gr/