2 Σεπ 2011

Διακόπηκε η διαπραγμάτευση με την Τρόικα


Ξανά αγωνία για την επικείμενη δόση από την Τρόικα καθώς χθες το βράδυ διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις των... ελεγκτών με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η αιτία είναι οι μεγάλες αποκλίσεις στους στόχους και κυρίως στο έλλειμμα που εμφανίζεται τελικά μεγαλύτερο κατά 1% του ΑΕΠ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, κατόπιν συνεννόησης με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αντέδρασε στο ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.


Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν οι συζητήσεις σε αδιέξοδο και οι ελεγκτές να αποφασίσουν να αποχωρήσουν προκειμένου να ενημερώσουν τουςανωτέρους τους και να επιστρέψουν σε 10 ημέρες.

Πάντως εξ αρχής η κατάσταση  φαινόταν ότι είναι οριακή καθώς η Τρόικα ασκούσε έντονη κριτική και εξέφραζε έντονη δυσφορία για τις καθυστερήσεις που έχουν καταγραφεί στη δημιουργία ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, στην κατάργηση οργανισμών, στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και στην μόνιμη υστέρηση στην είσπραξη των εσόδων.
Είναι σαφές πάντως πως οι ραγδαίες εξελίξεις και το αδιέξοδο που προέκυψε αφήνουν στον «αέρα» την 6η δόση του δανείου και δημιουργούν ξανά κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας για την επόμενη ημέρα.
Πηγή: http://www.protothema.gr/