19 Σεπ 2011

Επιστολή της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ στον Διευθύνοντα Σύμβουλο

Χρήστο Βαρσάμη 
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ

Κύριε Σύμβουλε,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ύστερα από...
διεργασίες που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα, τη βδομάδα που μας πέρασε, στείλατε στο υπερκείμενο του Οργανισμού Υπουργείο ( Υποδομών - Μεταφορών & Δικτύων ), στοιχεία που αφορούν το τακτικό Προσωπικό του Οργανισμού, προκειμένου ή να εξεταστεί η σκοπιμότητα απομάκρυνσής του από τον Οργανισμό ή ακόμη χειρότερα να υλοποιηθεί, η απόλυση και ένταξή του σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Έχουμε διασταυρωμένα στοιχεία ότι:
-         Έχει σταλεί στο Υπουργείο λίστα με περισσότερους από επτακόσιους ( 700) υπαλλήλους του ΕΛΤΑ, που έχουν συμπληρώσει ηλικία πενήντα πέντε ( 55 ) ετών. Στη λίστα αυτή  φαίνονται και οι αποδοχές ενός εκάστου των προαναφερομένων.
-         Παρόμοια κατάσταση έχει σταλεί και για τους διακοσίους ογδόντα ( 280 ) υπαλλήλους που συμπληρώνουν φέτος το προβλεπόμενο από το ΓΚΠ-ΕΛΤΑ όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Σημειώνεται ότι πολλοί εξ’ αυτών δεν έχουν θεμελιώσει ακόμη δικαίωμα λήψης σύνταξης, λόγω μικρής προϋπηρεσίας.
Κύριε Σύμβουλε,
Η ενδεχόμενη ανοχή που έχει εξασφαλιστεί από πλευράς άλλων Συνδικαλιστικών Παρατάξεων, δεν σημαίνει ότι η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ θα επιτρέψει σε οιονδήποτε να αυθαιρετεί.
Σας θυμίζουμε ότι, όταν ο Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Κος  Ζήσης Τζηκαλάγιας ζήτησε απλά τα στοιχεία των βαθμολογιών συνέντευξης, όσων υπαλλήλων του ΕΛΤΑ διεκδίκησαν θέσεις ευθύνης, εσείς (;) παραπέμψατε το θέμα στην ( Ανεξάρτητη) Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και αυτή παρότι πέρασε ένας χρόνος δεν έχει αποφανθεί επί του θέματος! Ο λόγος ευνόητος…
Αντίθετα, όταν ζήτησαν από το Υπουργείο αδιαμφισβήτητα προσωπικά δεδομένα Ταχυδρομικών δηλαδή, ηλικίες, αποδοχές κλπ, εσείς (;) τα δώσατε το συντομότερο δυνατόν. Το κάνατε για να διευκολυνθεί και να επισπευσθεί η δρομολογούμενη απόλυσή τους, ή επειδή η απαίτηση ήταν από την πλευρά της Κυβέρνησης;
Από την πλευρά μας πάντως, είμαστε υποχρεωμένοι να (ξανα)μηνύσουμε κάθε υπεύθυνο για παράβαση καθήκοντος. Η άλλη μήνυση αφορά αποφάσεις μετακίνησης συναδέλφων στους τόπους συμφερόντων τους, που αδικαιολόγητα δεν υλοποιήθηκαν.
Επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουμε την παρούσα, στους συναδέλφους, στα πολιτικά κόμματα, τον Βουλευτή Κο Τζηκαλάγια και σε όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα φορείς και πρόσωπα.
Ελπίζοντας και στη δική τους αντίδραση στις μεθοδεύσεις. 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ
    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ         ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΛΑΣ