14 Σεπ 2011

ΟΤΕ: Περικοπές μισθών και χρόνου εργασίας

Οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του οργανισμού αναμένεται να ληφθούν στο αυριανό κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ. Ο διευθύνων σύμβουλος...
του οργανισμού, Μ. Τσαμάζ, θα εισηγηθεί την εφαρμογή τετραήμερης εργασίας για το σύνολο του προσωπικού ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο για περικοπές της τάξης του 10% στις μηνιαίες απολαβές.

Μετά από τρεις μήνες διαβουλεύσεων μεταξύ της διοίκησης του οργανισμού και της ΟΜΕ - ΟΤΕ δεν βρέθηκε κοινή γραμμή σε ότι αφορά τη μείωση του μισθολογικού κόστους ώστε ο οργανισμός να ανακάμψει και να γίνει πάλι ανταγωνιστικός. Πρόθεση της διοίκησης είναι να μειωθεί αυτό το κόστος κατά 300 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.


Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την πλευρά των εργαζομένων (πάγωμα των μισθών, μείωση των απολαβών στα διευθυντικά στελέχη, αναδιάρθρωση των θυγατρικών και μείωση της διαφημιστικής δαπάνης) εκτιμάται από τη διοίκηση ότι θα εξοικονομήσουν για τον οργανισμό 15 εκατ. ευρώ ετησίως και σήμερα κιόλας θα ενημερωθεί η ΟΜΕ - ΟΤΕ ότι οι προτάσεις αυτές δεν γίνονται δεκτές.


Από τη διοίκηση του οργανισμού επισημαίνουν σχετικά με τις προτάσεις της ΟΜΕ - ΟΤΕ ότι περικοπές στις απολαβές των διευθυντικών στελεχών έχουν ήδη υλοποιηθεί ενώ και η διαφημιστική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 30%.


Στόχος της διοίκησης είναι να εξοικονομηθούν 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, κάτι που θα επιτευχθεί με τη μονομερή υιοθέτηση αλλαγών στα εργασιακά του ΟΤΕ όπως τετραήμερη εργασία, πάγωμα των ωριμάνσεων και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και των καταβολών του οργανισμού στο Λογαριασμό Νεότητας.


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη 

Πηγή: http://www.zougla.gr