4 Οκτ 2011

«Λεφτά υπάρχουν μέχρι τα μέσα Νοέμβρη»

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, τόνισε την Τρίτη, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος...
Βενιζέλος.

Επιπλέον, «η αναβολή του Eurogroup, όπου θα αποφασιζόταν η καταβολή της 6ης δόσης στην Ελλάδα, φανερώνει ότι τα πράγματα εξελίσσονται με ταχύτητα, ότι ο Οκτώβριος είναι μήνας διαρκών πιέσεων για την ελληνική κυβέρνηση κι ότι θα αξιοποιηθεί από τους δανειστές μας, για να ληφθούν όσο γίνεται περισσότερα μέτρα» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.


Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 8,5% εφέτος εξαρτάται και από τη συμβολή των πολιτών. Σε κράτος και πολίτες εναπόκειται η επίτευξη των στόχων τους επόμενους τρεις μήνες, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σε κάθε περίπτωση, είπε, αν κάτι δεν πάει καλά, το κενό, αν προκύψει κενό, θα καλυφθεί το 2012.


Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη περίσταση, στις χειρότερες συνθήκες, με αποτέλεσμα τα μέτρα να πρέπει να έχουν εγκριθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση Σαμαρά -τρόικα, χαρακτηρίζοντας επιπόλαιο τον αρχηγό της Ν.Δ..


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκλεισε τη συνέντευξη λέγοντας ότι οι τράπεζες είναι προστατευμένες, οι καταθέσεις εγγυημένες και πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

Πηγή: http://www.zougla.gr/