1 Φεβ 2012

Άνεργος 1 στους 2 νέους στην Ελλάδα ! - Στο 19,2% η ανεργία – Μέτρα από Κομισιόν

Άνεργος 1 στους 2 νέους στην Ελλάδα !  Στο 19,2% η ανεργία. Μέτρα τώρα από Κομισιόν σε 8 χώρεςΣτο 19,2% εκτινάχθηκε η ανεργία στην Ελλάδα, με έναν στους δύο νέους να είναι άνεργος(47,2%)! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας κατέχει πλέον το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. μετά την Ισπανία, στο γενικό ποσοστό αλλά και στην ανεργία των νέων, ενώ σε ....
ιστορικά υψηλά επίπεδα κινείται η σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης με 16,5 εκατομμύρια ανέργους στο τέλος του 2011.Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε μέτρα στήριξης σε 8 χώρες- στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα καθώς στα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, υπάρχουν ακόμη 82 εκατ. ευρώ. για την απασχόληση τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί...
Αναλυτικότερα:
Στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2011 ο δείκτης ανεργίας στους άνδρες, έφτασε το 17,2% και στις γυναίκες το 22,1%. Τον Δεκέμβριο του 2011, η ανεργία στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έφτασε το 9,9% και στην ευρωζώνη το 10,4%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώνονται στην Αυστρία (4,1%), στην Ολλανδία (4,8%), στο Λουξεμβούργο (4,9%).

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας που έχει εκτροχιαστείς στις χώρες της ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ανακοίνωσε ότι συστήνονται ειδικές «ομάδες δράσης» σε οκτώ κράτη μέλη της Ε.Ε. όπου η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών υπερβαίνει το 30%. Οι 8 αυτές χώρες, είναι η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πορτογαλία και τη Σλοβακία.
Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής, αυτές οι ομάδες δράσης θα αποτελούνται από εκπροσώπους των εθνικών αρχών και των κοινωνικών εταίρων, αλλά και εμπειρογνώμονες της Κομισιόν και αναμένεται να επισκεφθούν μέσα στον Φεβρουάριο τα ενδιαφερόμενα αυτά 8 κράτη- μέλη.
Αποστολή τους θα είναι να εντοπίσουν μέσα στις επόμενες 11 εβδομάδες, δηλαδή έως τα μέσα Απριλίου, τους τομείς εκείνους όπου μπορεί να υπάρξει κάποιος επαναπρογραμματισμός προς όφελος των νέων με την αξιοποίηση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, που δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί και υπολογίζεται ότι φθάνουν τα 82 εκατ. ευρώ.
Πηγή: http://www.eklogika.gr/