7 Φεβ 2012

Δεν ξεπέρασε το 10% η συμμετοχή των Ταχυδρομικών στην Απεργία

Σε απογοητευτικά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή των Συναδέλφων Ταχυδρομικών στη σημερινή 24ωρη απεργία που εξαγγέλθηκε από τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 
Το ποσοστό συμμετοχής πανελλαδικά δεν ξεπέρασε το 10%, αλλά και η παρουσία μας στη ....
συγκέντρωση στη πλατεία συντάγματος δεν ήταν καλύτερη.

Γράψαμε και χθες πως δεν υπήρξε καμιά οργάνωση και προετοιμασία από εκείνους που αποφάσισαν και εξήγγειλαν  την σημερινή κινητοποίηση  και δεν υπήρχε το ανάλογο χρονικό περιθώριο ενημέρωσης. Όλα έγιναν στο πόδι και  πολλοί από τους εργαζόμενους δεν γνώριζαν καν για την απεργία.
Για αυτή τους την τακτική μπορεί και μάλλον είχαν ....τους δικούς τους λόγους!!!
Αυτό αφορά εκείνους, τις αποφάσεις που παίρνουν και την στρατηγική που ακολουθούν.
Εμείς τι κάνουμε;;;

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η μη έγκαιρη ενημέρωση αφενός, αλλά και αφετέρου η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος επί των ημερών μας, αλλά και η απογοήτευση που διακατέχει τους εργαζόμενους από τις πρακτικές που ακολουθούν οι εκπρόσωποι τους, δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι και σοβαρή δικαιολογία για μη συμμετοχή στην απεργία.

Την ώρα που βιώνουμε την χειρότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, στην ίδια τη ζωή μας, την ώρα που η συγκυβέρνηση των μνημονίων  και η τρόικα μας γυρίζουν στις εποχές που έζησαν οι παππούδες μας τα μεταπολεμικά χρόνια, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται δικαιολογίες.
Διαφορετικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας . . . .

Όσο για εκείνους που διαχειρίζονται τις τύχες των εργαζόμενων και αντιμετωπίζουν με τέτοια προχειρότητα(;) το ύστατο όπλο αντίδρασης - την απεργία - απέναντι στην πρωτοφανή λαίλαπα που βιώνει ολόκληρος ο Ελληνικό λαός τα τελευταία χρόνια, να είσαστε σίγουροι πως θα οδηγηθούν στο περιθώριο και η ιστορία θ' αναφέρεται σ' αυτούς σαν παραδείγμα προς αποφυγή.
Αποδείχτηκαν Ελλιποβαρείς και Ανάξιοι να διαχειριστούν την εξουσία που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι. 
Ή μάλλον την διαχειρίστηκαν ως άλλοι Λουδοβίκοι με  απολυταρχισμό και καθεστωτικές αντιλήψεις, αποκομμένοι κυριολεκτικά από τη βάση και τους απλούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές της ζωής.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση και πορεία

 Συνάδελφοι, κυρίως συνδικαλιστές έξω από το κατάστημα ΕΛΤΑ του Συντάγματος

 Φωτό από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, που όπως πάντα ήταν μαζική. Στη συνέχεια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κινήθηκαν μέσω της ΠΑνεπιστημίου προς τη Βουλή.







 Η πλατεία Συντάγματος ώρα 11:30

 Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00

Το πανό του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με τον συνάδελφο Γιάννη Κωσταντέλλου δεξιά


 Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:30 προσέρχονται όσοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλ. Κλαθμώνος

 Πλατεία Κλαθμώνος, ώρα 12:45


Οδός Σταδίου

 Οδός Σταδίου

 Οι Σιδηροδρομικοί στην οδό Σταδίου

 Οι εργαζομενοι της ΔΕΗ στην οδό Σταδίου