17 Φεβ 2012

«Εκπληρώστε 24 όρους πρώτα και μετά το δάνειο»

Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει η συμφωνία για να δοθεί το νέο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισ ευρώ από τους Ευρωπαίους εταίρους προς την Αθήνα, αναφέρουν οι Financial Times, που δίνουν επίσης έμφαση στις διαφωνίες που έχουν προκληθεί στην Ευρώπη για τη νέα δανειακή σύμβαση....

Η συμφωνία, για την οποία οι αξιωματούχοι εύχονται να έχει ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα, πολύ πιθανόν να περιλαμβάνει έναν ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό, όπου θα κατατίθενται χρήματα της βοήθειας προς την Ελλάδα, ώστε αυτά να διοχετεύονται μόνο για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους στη διάρκεια από εννέα έως και 12 μήνες, επισημαίνει η εφημερίδα.
Επιπροσθέτως, η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση θα περιλαμβάνει μια μόνιμη και ενισχυμένη παρουσία διεθνών επιτηρητών, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν υπό έλεγχο το χρονοδιάγραμμα που θα έχει η Ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις υποχρεώσεις της, αναφέρουν επίσης οι FT.
Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα, θα περιλαμβάνει μια λίστα 24 ενεργειών, προϋποθέσεων που θα πρέπει η Ελλάδα να πετύχει έως το τέλος του μήνα, πριν την αποστολή δηλαδή, της νέας βοήθειας, σημειώνει η εφημερίδα.
Πηγή:http://www.24h.gr