21 Φεβ 2012

Η θεωρία της τσίχλας που έγινε τσιχλόφουσκα.


Γράφει ο Σπύρος
"Τι πρέπει να πούμε στους ανθρώπους των χωρών της ανατολικής Ευρώπης ή των χωρών της Βαλτικής, όπου ο κατώτατος μισθός είναι ακόμη χαμηλότερος αλλά θα συμβάλουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα;" τάδε έφη  ο κος Σόι μπλε (της γνωστής οικογενείας των Στρούμφ).
Η θεωρία της τσίχλας που έγινε τσιχλόφουσκα.
Πριν κάποιες εβδομάδες γιορτάσαμε την ....
επέτειο του κοινού μας νομίσματος.
Ανάμεσα στους ερωτηθέντες και ένας περιπτεράς .....μέσα σε έξι μήνες το 2002, το κουτάκι τσίχλες από 100 δραχμές "πήγε" 1,2 ευρώ ...απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου πώς βλέπει το ευρωπαϊκό μας νόμισμα.
Το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας η οποία είχε ξεπουλήσει και τις τελευταίες βιομηχανίες της, λύθηκε ως δια μαγείας από τους φίλους μας τους Ευρωπαίους. Με χαμηλότοκα δάνεια δάνειζαν το ελληνικό κράτος και εκείνο με τη σειρά του ανέβασε μισθούς και συντάξεις την περίοδο 2002-2009 κατά 100% έως και 300% (όπως επικαλέστηκε μεγαλοεκδότης για να δημιουργήσει τύψεις στους πολίτες), για να μπορούμε πλέον να αγοράζουμε την τσιχλόφουσκα.
Το κέρδος των εταίρων ήταν διπλό μια από την υπερτίμηση των προϊόντων και από την άλλη οι τόκοι των δανείων.
Κάποτε οι Έλληνες έβγαζαν καπνά, είχαν ναυπηγεία και μεγάλες εταιρείες παραγωγής υφασμάτων και κάποιες άλλες, τις οποίες μας ενημερώσαν ότι θα πρέπει να αλλάξουμε (...κρίμα που δεν σας επιβάλλαμε ποτέ αντί BMW να παράγετε vespa) διότι τα βρίσκατε φθηνότερα σε άλλες αγορές.
Βέβαια εδώ Κε Σόι μπλε θα μου θυμίσετε ότι ζούμε σε ...ελεύθερη αγορά .....και μόνο εσείς οι ισχυροί έχετε το δικαίωμα να "περνάτε" φωτογραφικές Ευρωπαϊκές οδηγίες για μείωση των ρύπων (φίλτρα ΔΕΗ), εκσυγχρονισμό συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς (ΟΣΕ), τηλεπικοινωνίες, υποβρύχια, c4i και άλλα πολλά... τα οποία μονοπωλιακά τα παράγατε μόνο εσείς και όπου δεν μπορούσατε είχατε και τις μίζες (καταδίκη της Ferrostaal στη Γερμανία για τις μίζες που επί σειρά ετών παρείχε σε Έλληνες και Πορτογάλους αξιωματούχους για την παραγγελία υποβρυχίων, Siemens) .
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI) της Στοκχόλμης, η Ελλάδα απορρόφησε το 15% των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας και το 12% της Γαλλίας, κατά την περίοδο 2006-2010 και ότι, οι Έλληνες, μετά τους επίσης υπερχρεωμένους Πορτογάλους, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αποδέκτης γερμανικών όπλων στην Ευρώπη.

Συμπέρασμα θα πρέπει να ξοφλήσουμε τα υπερτιμημένα προϊόντα σας τα επόμενα χρόνια......με μισθούς Βαλτικής.