20 Φεβ 2012

Μια νέα ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη γεννήθηκε στα ΕΛΤΑ Ηρακλείου

Στις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΛΤΑ του νομού Ηρακλείου, που θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, θα συμμετέχει για πρώτη φορά ένα νέο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.
Διαβάσετε το κείμενο - διακήρυξη, με τις θέσεις του.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Νομού Ηρακλείου

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Φίλοι εργαζόμενοι στα Ταχυδρομεία του νομού μας,
Οι μεσαιωνικές συνθήκες ζωής και δουλειάς που ....
βιώνουμε σήμερα.
Το καθημερινό μαρτύριο της σταγόνας, με πρωτοφανή  τρομοκρατία και εκβιαστικά διλλήματα.
Η πρωτόγνωρη πλύση εγκεφάλου της κυβέρνησης μέσω των ΜΜΕ που μας καλλιεργούν το αίσθημα συνενοχής και συνευθύνης, ότι μαζί τα φάγαμε.
Η ανασφάλεια πως τίποτα δεν είναι δεδομένο πλέον, ούτε μισθός, ούτε σύνταξη, ούτε περίθαλψη, ούτε ωράριο, ούτε δικαιώματα.
Η  εμφανής αδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος να ορθώσει το ανάστημά του και να αντιδράσει απέναντι στην ισοπεδωτική λαίλαπα της κυβέρνησης και της τρόικας.
Η έντονη κομματική εξάρτηση των υφιστάμενων συνδικαλιστικών ηγεσιών και παρατάξεων.
Αλλά κυρίως η πεποίθηση μας πως μπορούμε να σταματήσουμε εδώ τον κατήφορο και να δημιουργήσουμε ικανές προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο, μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε την
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
μια δημοκρατική, ελεύθερη, ακομμάτιστη, αυτόνομη, αδέσμευτη, ταξική συνδικαλιστική  παράταξη στα ΕΛΤΑ του νομού μας.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Τα τελευταία χρόνια οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας πέρασαν σε μια πρωτοφανή ιδεολογική επίθεση, παραπληροφόρηση και κατασυκοφάντηση των εργαζομένων στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και άλλοθι τα κατάπτυστα μνημόνια, κυβέρνηση και Τρόικα, διέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, κατακρεούργησαν τις εργασιακές σχέσεις και μας έφτασαν σε επίπεδα εργασιακής και οικονομικής εξαθλίωσης.
Λες και ήμασταν εμείς, εκείνοι που κυβερνούσαμε τόσα χρόνια, νομοθετούσαμε, φοροδιαφεύγαμε, ρυθμίζαμε τις αγορές, κρύβαμε τους απατεώνες, παίρναμε τα δάνεια και δημιουργήσαμε τα ελλείμματα και τα χρέη που φέρανε τη πατρίδα μας στο χείλος της καταστροφής!!!
Κι όμως για τους εκάστοτε κυβερνώντες πάντα εμείς φταίμε!!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η ώρα του Ταχυδρομείου έφτασε. Τα περιουσιακά στοιχεία ολόκληρου του ΕΛΤΑ έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και από μήνα σε μήνα θα συμβεί το μοιραίο. Τα νέα αφεντικά ετοιμάζονται. Το μέλλον των 8.000 εργαζομένων αβέβαιο. Η ανασφάλεια και η αγωνία έκδηλη σε όλους. Οι απολύσεις και η εργασιακή εφεδρεία, δεν είναι πια υπόθεση εργασίας αλλά πραγματικότητα. Η ΤΡΟΙΚΑ απαιτεί αίμα και  απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και η κυβέρνηση των προθύμων υιοθετεί και προετοιμάζει το έδαφος.
Οι επενδυτές θέλουν χαμηλόμισθους της γενιάς των 400 €.  Δεν θέλουν μόνιμους, αλλά ελαστικά απασχολούμενους, γιαυτό κατήργησαν και τη μονιμότητα. Δεν θέλουν εργασιακά δικαιώματα και κανονισμούς εργασίας, αλλά το διευθυντικό δικαίωμα της απόλυσης.

Κι απέναντι σ’ αυτό τον ανελέητο πόλεμο τι υπάρχει;
Υπάρχουν ανύπαρκτα, φοβισμένα, ενδοτικά και συμβιβασμένα συνδικάτα, που με την ανοχή τους επιτρέπουν στην κυβέρνηση και στη Τρόικα να ισοπεδώνουν τα πάντα.
Συνδικάτα που διαμορφώνουν την στάση τους, ανάλογα με το πιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση.
Αποδεικνύεται καθημερινά πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντισταθούν στην πρωτοφανή αντεργατική κυβερνητική λαίλαπα.
Με κάποιες άσφαιρες ντουφεκιές, ουσιαστικά «για τα μάτια του κόσμου», έχουν περιέλθει σε μια περίοδο συνδικαλιστικής απραξίας, ανοχής και εν τέλει αποδοχής των πάντων.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Αυτοί που στο παρελθόν είχαν για σημαία τους το σύνθημα:
«Δημόσιο Ταχυδρομείο – Θέσεις εργασίας – Διασφάλιση εισοδήματος»
Αυτοί που στο παρελθόν μας κινητοποιούσαν γιατί οι αυξήσεις στους μισθούς μας ήταν μικρές.
Αυτοί που στο παρελθόν είχαν ευαγγέλιο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Αυτοί που στο παρελθόν για «ψύλλου πήδημα»  μας κατέβαζαν στο πεζοδρόμιο.

Σήμερα τι κάνουν;
Σήμερα που το Ταχυδρομείο πωλείται.
Σήμερα που οι μισθοί μας μειώθηκαν 35% και δεν παίρνουμε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.
Σήμερα που το εισόδημα μας δεν καλύπτει τις βασικές βιοτικές ανάγκες μας.
Σήμερα που το ασφαλιστικό ισοπεδώθηκε και οι συντάξεις αφανίστηκαν.
Σήμερα που καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι θετικό προερχόταν από αυτές.
Σήμερα που οι συνθήκες εργασίας στα περισσότερα γραφεία του νομού είναι τριτοκοσμικές, η έλλειψη προσωπικού εμφανέστατη και αδύνατο να αναπληρωθεί.
Σήμερα που κυριολεκτικά βιώνουμε ένα πρωτόγνωρο εργασιακό μεσαίωνα και χάνουμε όσα  θεωρούσαμε δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα πριν λίγα χρόνια
Σήμερα αυτοί σιωπούν, κρύβονται και μεταλλάσσονται.
Στρατευμένοι πάντα στις κομματικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, ανέχτηκαν  να φτάσουμε σ’ αυτή την τραγική σημερινή κατάσταση.
Μάλιστα, με περίσσιο θράσος προσπαθούν να μας ξεγελάσουν και πάλι μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου μας. Στο όνομα της ενότητας αλλάζουν επωνυμία – λες και δεν είναι τα ίδια πρόσωπα – λες και δεν ασπάζονται τις ίδιες πολιτικές και ζητούν και πάλι την ψήφο μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει την ιδεολογία του και τα πιστεύω του, όμως μακριά από μας οι κομματικοποιημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έγιναν τάφος για τις κατακτήσεις και τα όνειρα μας.
Δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες, που μας πουλούν εκδούλευση.
Δώσαμε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν σε κάποιους, τους εμπιστευτήκαμε  και μας απογοήτευσαν.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ν’ αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο στον Σύλλογο μας, θέλουμε να έχουμε άποψη για όσα γίνονται για μας, χωρίς εμάς.
Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες,
Εμπιστευτείτε και στηρίξετε το ψηφοδέλτιο:
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σπάστε τα δεσμά υποτέλειας και εξάρτησης. Μην επιτρέπετε τα όνειρα, οι προσδοκίες και οι αγώνες σας να γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε κομματικά συνδικαλιστικά παιγνίδια.
Σηκώστε ψηλά το κεφάλι, μην παζαρεύετε την ψήφο σας με αντάλλαγμα την ψευτοπροστασία.
Σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας, να φέρουμε πίσω τις χαμένες αρχές και αξίες του συνδικαλισμού, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών για όλους, για να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη  εργαζομένων - συνδικάτου.
Είμαστε πάρα πολλοί που σκεφτόμαστε έτσι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας,  να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας, να έχουμε άποψη για όσα γίνονται για μας χωρίς εμάς.

*** Επειδή στο Ε.Κ.Η. την τιμητική θέση του Προέδρου κατέχει ο Συνάδελφος μας Σωκράτης Βαρδάκης, δεσμευόμαστε πως, αν στις εκλογές του Συλλόγου μας, εκλέξουμε αντιπρόσωπο στο Εργατικό κέντρο, θα τον στηρίξουμε ανεξάρτητα αν προέρχεται από άλλο ψηφοδέλτιο.***
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ