14 Φεβ 2012

Χαιρετίσματα στο Γιώργο Παπανδρέου

«Σύντροφοί μου, σας αποχαιρετώ» διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, στην αποχαιρετιστήρια επιστολή της προς τους ψηφοφόρους και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Κυριακή Τεκτονίδου, η οποία το βράδυ της Κυριακής διεγράφη επειδή απείχε από την κρίσιμη ψηφοφορία για το...
Μνημόνιο 2.

«Λυπάμαι πολύ που παγίδευσα και παρέσυρα τον κόσμο που με πίστεψε να ψηφίσει ένα κόμμα που σήμερα έχει υποστεί μετάλλαξη» αναφέρει ακόμα στην επιστολή της η Κυριακή Τεκτονίδου.


«Θέλω, όπως λέει και ο Ελύτης, "αν με χτυπούν να βγάζω ήχο καθαρό και να ’χω να προτείνω μια ζωή, που για να σταθεί να μη χρειάζονται υποσημειώσεις”… Στην κυρία που με απαράδεκτο τρόπο πριν την ψηφοφορία μου είπε πως την αναγκάζω, λόγω της αποχής μου να με πάρει στην πλάτη της, απαντώ πως είναι καιρός να το κάνει και αυτή. Τριάντα χρόνια εγώ και οι όμοιοι μου ανιδιοτελώς κουβαλήσαμε αυτήν και τους ομοίους της στη δική μας πλάτη και τους επιτρέπαμε εν λευκώ να διαχειρίζονται τη μοίρα μας, οδηγώντας μας στην απόλυτη καταστροφή. Το βάρος λοιπόν αυτό είναι καρμικής φύσεως και οφείλουν να το σηκώσουν αυτοί και μόνο αυτοί που το δημιούργησαν. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες. Μου προκαλεί θυμηδία το γεγονός της διαγραφής μου από το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει επίσης η Κυριακή Τεκτονίδου πριν το ρίξει στις αφιερώσεις.


«Φεύγοντας, θέλω να χαρίσω στον πρόεδρο το λαϊκό άσμα “μου χρωστάς, δε σου χρωστάω, έχε για σε χαιρετάω”. Επίσης του χαρίζω και το άλλο, που λέει με νόημα “δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά”. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Κυριακή Τεκτονίδου, τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, νυν βουλευτής των πολιτών που την εμπιστεύτηκαν».


Τα χαιρετίσματα όμως στην εξουσία δεν τελειώνουν εδώ. Με δήλωσή του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης είπε «Aπαντώντας στο δίλλημα που έθεσε ο πρόεδρος μετά από υπόδειξη – όπως λέει – του Άρη “ή ψηφίζετε και στηρίζετε το Μνημόνιο ή οι δρόμοι μας χωρίζουν και διαγράφεστε”, δηλώνω πως πράγματι οι δρόμοι μας χωρίζουν. Συνεχίστε χωρίς εμάς, κύριε Πρόεδρε. Χέρι-χέρι με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου. Άλλωστε δεν έχετε πια καμία διαφορά».


Αφιερωμένα αυτά τα τραγούδια να πείτε σε κείνους… 

Πηγή:http://www.zougla.gr