13 Φεβ 2012

Παπαρήγα: Μικρή νίκη που μπορεί να γίνει μεγάλη, η διαφοροποίηση στην ψηφοφορία

«Μικρή νίκη που μπορεί να γίνει μεγάλη, η διαφοροποίηση στην ψηφοφορία» είπε η Α. Παπαρήγα και σχολίασε τις επιπτώσεις και στα άλλα κόμματα«Μικρή νίκη με την έννοια της επίδρασης της πίεσης που ασκήθηκε», χαρακτήρισε η Γ.Γ του ΚΚΕ τις «σοβαρές απώλειες» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο. Σημείωσε ότι η νίκη αυτή « θα γίνει σημαντική αν ο λαός δεν επιτρέψει οι διαφοροποιήσεις να γίνουν ο δούρειος ίππος που θα ....
ανακόψει την ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, την πάλη με όρους ρήξης και ανατροπής».
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Κ. Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης ημέρας, είπε ότι σήμερα «η εικόνα είναι διαφορετική από πριν, ‘ένα πράγμα όμως παραμένει: Απέναντι στο λαό στέκεται μια κυβέρνηση αποφασισμένη με κάθε μέσο και στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας αλλά και παραβιάζοντας με κρατική καταστολή και την φραστική διατύπωση των λαϊκών δικαιωμάτων, να τσακίσει το λαό και να διασφαλίσει την εφαρμογή της πτώχευσης του λαού, ικανοποιώντας με «φωτιά και σίδηρο» τους πιστωτές και τους κεφαλαιοκράτες της χώρας».

Επιτέθηκε σε όλα τα κόμματα η Γ.Γ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «τέλειωσαν οι αυταπάτες που καλλιέργησαν συστηματικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ περί της ενωμένης Ευρώπης της ισοτιμίας, της σύγκλισης, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, της λαϊκής ευημερίας, περί της αλλαγής της ΕΕ από τα μέσα».
Αποτιμώντας τις ανατροπές που θα φέρει μέσα στα κόμματα η χθεσινή ψηφοφορία, η κ. Παπαρήγα είπε πως «τόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ που αποσκίρτησαν στην ψηφοφορία, δήλωσαν καθαρά και παστρικά, ότι ψήφισαν με βάση τις αρχές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , ότι παραμένουν ιδεολογικοπολιτικά στα κόμματά τους, άρα στην υπηρεσία του συστήματος. Καμία αυτοκριτική από την πλευρά τους, καμία διάθεση στήριξης του κινήματος ρήξης. Η κριτική τοποθέτηση και η αποχή του ΛΑΟΣ από την ψηφοφορία, και αφού συνέβαλε στην συγκρότηση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, αφού συνέβαλλε στην διαμόρφωση βασικών θέσεων του Μνημονίου είναι επίσης αναγκαστική επιλογή τακτικής, καθώς δεν οφείλεται στον φιλεργατισμό του αλλά στον ρόλο που θέλει να παίξει για την στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής με την έξαλλη αντικομμουνιστική επίθεση, την κρατική βία και καταστολή. Το ομολόγησε καθαρά ο πρόεδρός του».
Εξαπέλυσε όμως και ευθεία επίθεση στα άλλα κόμματα της Αριστεράς. Είπε:
«Είναι ακέραια η ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους επί μέρους διαφορές, έχουν κάνει σημαία τους το Μνημόνιο, υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα την ΕΕ , διαγράφοντας όλη την πορεία της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, και της ενσωμάτωσης στην ΕΕ. Καλλιεργούν στο λαό πλήθος αυταπατών και φρούδων ελπίδων για αλλαγή βάρδιας στο πολιτικό σύστημα με μια κυβέρνηση που είναι πιο ικανή τάχα να διαπραγματεύεται όμορφα και καλά με την ΕΕ, να κερδίσει χρόνο στην εξυπηρέτηση του χρέους, σε αρμονική συνύπαρξη με τα μονοπώλια και τις διεθνείς ενώσεις τους».

Πηγή: http://www.eklogika.gr/