13 Φεβ 2012

Ο Ταχυδρόμος του Μενιδίου

Του Μελέτη Τζαφέρη
Έφυγε στα 100, πλήρης ημερών ο πρώτος Ταχυδρόμος του Μενιδίου, ο Δημήτρης Φυτάς, ο οποίος αφού υπηρέτησε τα ΕΛΤΑ για περισσότερα από 50 χρόνια, παρέδωσε, αφού επισκεύασε σε άριστη κατάσταση, ότι η Υπηρεσία του είχε εμπιστευτεί για μισό ....
αιώνα ως εργαλείο της δουλειάς του: Το «ποδήλατό» του.
Σήμερα οι πάσης φύσεως μπουμπούκοι βρίσκονται σε διλήμματα πολιτικής επιβίωσης, οι γραφικοί ηγετίσκοι είτε απαγγέλουν στίχους σημαντικών στιχουργών είτε κάνουν πρόβες επιλόγου πομπώδους τραγωδίας στον καθρέφτη της εξουσίας, η πολιτική τάξη βγαίνει στην σύνταξη χωρίς να παραδώσει όμως πίσω, ότι ο Λαός της εμπιστεύτηκε από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα: Το «ποδήλατο» της πολιτικής αξιοπρέπειας.
Αναρωτιέμαι από ποια φυλή, από ποια ράτσα προέρχεται η πολιτική μας τάξη! Δεν μπορεί να είναι ούτε παιδιά, ούτε εγγόνια του Δημήτρη Φυτά. Δεν μπορεί να μην είδαν τίποτα από την αρτιότητα, από την αγάπη που τους μεγάλωσαν οι γονείς τους, από τα ήθη και τα έθιμα του κοινωνικού τους περίγυρου, απορώ πραγματικά σε ποια διαδικασία μετάλλαξης συμμετείχαν για να καταλήξουν σε αυτή την πολιτική κατάντια.

Σήμερα είναι μέρα πολιτικού πένθους για τον Λαό μας, για τα παιδιά και τα εγγόνια κάθε έντιμου Ταχυδρόμου, που αντί για περηφάνια, εισπράττουν την αβεβαιότητα και την απαξίωση.

Χτυπάει η καρδιά κάθε νέου απόψε στην Χώρα μας από την αίσθηση κινδύνου που αισθάνεται για το αύριο. Γυρίζοντας πίσω, κοιτώντας τις προηγούμενες γενεές, αντιλαμβάνεται ότι είναι απλά ένας αριθμός στον κλειδάριθμο της εφορίας, και όλοι μαζί, ένα σκουριασμένο πόμολο στην πόρτα της εξουσίας, με λιγδιασμένα αποτυπώματα από τα χοντρά δάκτυλα των τεράτων που την ανοιγοκλείνουν.

Όχι για να μεταφέρουν μηνύματα, ούτε για να παραδώσουν το «ποδήλατο» της αξιοπρέπειας, αλλά για να οργανώσουν την επόμενη ληστεία…

Μελέτης Τζαφέρης, Πολιτικό Συμβούλιο, Δημοκρατική Συμμαχία.
www.tzaferis.eu

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/