22 Φεβ 2012

Ανακοίνωση της "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" στο Ηράκλειο


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Νομού Ηρακλείου
   Ηράκλειο 21.02.2012
Ανακοίνωση
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 
Φίλοι Εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ του νομού μας ....


Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου  πραγματοποιούνται οι εκλογές στο Σύλλογο μας.
Δεν θα σας κουράσουμε, αναλύοντας τις συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης της περιόδου που ζούμε (άλλωστε τις βιώνουμε όλοι καθημερινά), πράγμα που κάναμε με την προηγούμενη ανακοίνωση μας.  Η θετική απήχηση της οποίας σε πάρα πολλούς από εσάς ειλικρινά μας ξάφνιασε. Δεν περιμέναμε να υπάρξει τόσο θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα που σας απευθύναμε να στηρίξετε την «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
Πολλοί από εσάς μας λέτε πως αργήσαμε να σας ενημερώσουμε. Η απάντηση μας είναι απλή.
Πιστοί στο δόγμα της «ενότητας», περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τις υπάρχουσες συνδικαλιστικές παρατάξεις του χώρου μας, να αφήσουν επιτέλους στην άκρη τις κομματικές γραμμές και όλοι μαζί να παλέψουμε για το κοινό συμφέρον.
Δυστυχώς οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Όσοι ήσασταν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, διαπιστώσατε πως κάποιοι είναι κυριολεκτικά γαντζωμένοι στην συνδικαλιστική εξουσία. Είναι κυριολεκτικά απογοητευτικό να βλέπεις αφενός, αυτούς που μέχρι χθες υπηρέτησαν πιστά και χρησιμοποίησαν το υφιστάμενο συνδικαλιστικό κατεστημένο να το απαρνούνται τάχα, δηλώνοντας «ουκ είδα τον άνθρωπο», να μεταλλάσσονται και να δηλώνουν δήθεν ανεξάρτητοι, φοβούμενοι πως θα εισπράξουν το θυμό και τη δυσαρέσκεια των Συναδέλφων για την πορεία που ακολούθησαν μέχρι σήμερα και αφετέρου να βλέπεις κάποιους άλλους να τους ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο να εξασφαλίσουν τα κομματικά ποσοστά τους, εκμεταλλευόμενοι ουσιαστικά τις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν τελευταία.
Η πρόταση  για δημιουργία «ενιαίου ψηφοδελτίου» στη Γενική μας Συνέλευση, δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά ένα ακόμη συνδικαλιστικό τέχνασμα για να μας εγκλωβίσουν και να επανεκλεγούν οι ίδιοι και πάλι. Έδειξαν για μια ακόμη φορά, πως μας θεωρούν «δεδομένους» και «σίγουρους» στραπατσάροντας την προσωπική αξιοπρέπεια και την ελεύθερη βούληση του καθενός να εκφραστεί όπως εκείνος επιθυμεί και όπως η συνείδηση του ορίζει.
Τιμούμε ως Ανθρώπους και Συναδέλφους, όσους μέχρι σήμερα διαχειρίστηκαν τις τύχες του Συλλόγου μας, όμως δεν τους εμπιστευόμαστε πλέον να συνεχίσουν να μας εκπροσωπούν.
Έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν. Δεν είχαμε την απαίτηση οι συνδικαλιστές του Συλλόγου μας να αποτρέψουν την υπογραφή του μνημονίου. Θέλαμε όμως να αντιδράσουν, να αγωνιστούν, να παλέψουν και όχι να ανέχονται αδιαμαρτύρητα τη κυβερνητική, ισοπεδωτική λαίλαπα.
Στρατευμένοι οι περισσότεροι απ’ αυτούς στις κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις καθοδηγούνται και  διαμορφώνουν τις θέσεις τους σύμφωνα με το ποιο κόμμα κυβερνά τη χώρα μας, αλλά και ποια διοίκηση έχουμε στον οργανισμό και στη περιφέρεια.
Οι κομματικές ηγεσίες των συνδικάτων μας σε κεντρικό επίπεδο, αυτές που στηρίζουν οι δικοί μας εκπρόσωποι, αποδείχτηκαν ανίκανες να διαχειριστούν την πρώτη μεγάλη κρίση.
Μέσα στην αντάρα της φουρτούνας, αποκαλύπτεται η ικανότητα  του  καλού καπετάνιου.
Οι περισσότεροι καπετάνιοι μας αποδείχτηκαν δήθεν, και την ώρα της καταιγίδας δεν περνάει το δήθεν.  Είναι η ώρα της αλήθειας, δεν χωράνε ψέματα και υπεκφυγές. Αποδείχθηκαν εντελώς αναποτελεσματικοί και εν τέλει επιζήμιοι, αφού έριξαν το καράβι στη ξέρα.
Σήμερα λοιπόν, που η θύελλα της οικονομικής κρίσης  σαρώνει το κοινωνικό τοπίο, εκ των πραγμάτων γίνεται η αποκάλυψη της πραγματικότητας.
Βλέπουμε πλέον καθαρά,  ότι ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από το δεύτερο «δεκανίκι» του κομματικού συστήματος. Το πρώτο, είναι η  οικονομική ολιγαρχία.
Ήταν ο μηχανισμός που ανέλαβε εργολαβικά την ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας στο κομματικό σκλαβοπάζαρο.
Ήταν ο ενδιάμεσος μηχανισμός που εξασφάλιζε ψήφους στα κόμματα και ρουσφέτια στους ψηφοφόρους.
Ήταν ο μηχανισμός που επέτρεψε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης,  να πει πως «μαζί τα φάγαμε».  Ήταν ο μηχανισμός που κυριολεκτικά ευνούχισε τον Έλληνα, κυρίως το νέο.
Αν αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι συνδικαλισμός, τότε η κατάντια ποια είναι;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Είναι τραγικό που τα χάσαμε όλα, που μας έθαψαν τα όνειρα μας, που πολύ δύσκολα πια θα νιώσουμε και πάλι περήφανοι.
Όμως μπορεί να μας αφάνισαν την ελπίδα και να μας οδήγησαν στην απελπισία, αλλά  εδώ έκαναν και το λάθος, χωρίς να το υπολογίσουν μας αφάνισαν και τον φόβο.
Γιατί ο απελπισμένος άνθρωπος δεν έχει πια να φοβηθεί τίποτα. Φοβάται εκείνος που έχει κάτι να χάσει.
Κι αν ο  Καζαντζάκης εννοούσε ότι μόνο νεκρός είσαι Ελεύθερος, τότε όλοι μας καταλαβαίνουμε σήμερα  τι σημαίνει ζωντανός χωρίς Ελπίδα.
Ζωντανός χωρίς ελπίδα σημαίνει τελικά ελεύθερος άνθρωπος, που δεν υπολογίζει τίποτα.
Κι αν είμαστε λεύτεροι  με καθαρό μυαλό και κάτσουμε να σκεφτούμε, να ψάξουμε, να κρίνουμε και εν τέλει να  αμφισβητήσουμε τις κομματικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τις πρακτικές τους, τότε θα νιώσουμε δυνατοί. Θα κάνουμε τη σωστή επιλογή.
Ο σκεφτόμενος εργαζόμενος είναι ο μεγάλος εχθρός του σημερινού σάπιου συνδικαλιστικού κατεστημένου. Το σημερινό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θέλει σκεπτόμενους εργαζόμενους, θέλει εξαρτημένους χειροκροτητές.
Απόδειξη και ομολογία αυτού του συνδικαλισμού αποτελεί η σημερινή στάση του απέναντι στο κομματικό σύστημα, ένα κομματικό σύστημα που με μία υπογραφή του στο μνημόνιο, γκρέμισε όλες τις δήθεν κατακτήσεις που χρόνια τώρα μας κουνούσαν πανηγυρικά, ως λάφυρα, οι κομματικοί συνδικαλιστές.
Οι μάσκες έπεσαν και φάνηκε η απύθμενη ανεπάρκειά τους.
Η αποκάλυψη είναι σε θέα όλης της Ελληνικής κοινωνίας.
Μόνο οι κομματικά εγκάθετοι δεν τη βλέπουν.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Δεν ελπίζουμε τίποτα, δεν φοβόμαστε τίποτα, είμαστε λεύτεροι
Λεύτεροι, ανεξάρτητοι, αυτόνομοι, μα πάνω από όλα αξιοπρεπείς.
Δεν εκβιαζόμαστε, δεν πιεζόμαστε, δεν καθοδηγούμαστε και κυρίως δεν ανεχόμαστε τον εξευτελισμό της προσωπικότητας μας  παίρνοντας «έτοιμο» ψηφοδέλτιο.
Σπάστε τα δεσμά υποτέλειας και εξάρτησης.
Αφήστε την καρδιά και τη συνείδηση σας να επιλέξει. Θα επιλέξει σωστά.
Κινηθείτε. Μόνο όσοι κινούνται ακούνε τις αλυσίδες τους.
Ενώστε την φωνή σας με την δική μας, μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Επιλέγουμε – Εμπιστευόμαστε - Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Τη μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη, ελεύθερη, αδέσμευτη συνδικαλιστική παράταξη
Οι υποψήφιοι
ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ,  ΑΝΤΑΛΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΔΕΛΗΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ,  ΣΧΙΖΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ