22 Φεβ 2012

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 19:00 οι πορείες διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις....


Στην κεφαλή της πορείας του
ΠΑΜΕ  βρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα. Στο μήνυμά της η κ. Παπαρήγα τόνισε πως "ο λαός εχει τη δύναμη να χρεοκοπήσει την κυβέρνηση αρκεί να καταλάβει τη δύναμή του".

Μικροεντάσεις
σημειώθηκαν, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν τον σιδερένιο φράκτη μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και όταν μοτοσικλετιστές πέταξαν κροτίδες προς τους αστυνομικούς.

Λόγω των συγκεντρώσεων, έκλεισαν η λεωφόρος Αμαλίας, η Όθωνος, οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου, ενώ εκτός λειτουργίας ήταν οι σταθμοί του
ΜΕΤΡΟ, Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο. Έντονη η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Συνολικά έγιναν τριάντα προσαγωγές από την αστυνομία πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, καθώς και δύο συλλήψεις στα Εξάρχεια. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και ένας ανήλικος, ο οποίος κατάφερε να το «σκάσει», ωστόσο οι αστυνομικοί κράτησαν την τσάντα του, μέσα στην οποία βρέθηκαν βόμβες μολότοφ.