30 Μαρ 2012

Έως 280 ευρώ θα χάνουν χαμηλόμισθοι με τη νέα κλιμακα φόρου

Διπλό κτύπημα για εκατομμύρια μικρομεσαίους θα επιφέρει το νέο φορολογικό σύστημα που προτείνει η διακομματική Επιτροπή για την Φορολογική μεταρρύθμιση.
 Το προσχέδιο στο οποίο καταλήγουν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ (και που σε πολλά θέματα συμφώνησε και η Ν.Δ. πριν αποχωρήσει από τον διάλογο) προβλέπει...
φοροελαφρύνσεις για εύπορους και επιχειρηματίες, όπως μείωση του ανώτατου συντελεστή από 45% σε 40% στην κλίμακα της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, κατάργηση του φόρου επί των εταιρικών μερισμάτων, μείωση της μέσης επιβάρυνσης της επιχείρησης κλπ.

Την ίδια ώρα, όμως, επιφέρει μεγάλες επιβαρύνσεις για όσους βγάζουν από 5.000-20.000 ευρώ, με αλλαγές στην κλίμακα φόρου εισοδήματος αλλά και την παντελή κατάργηση των φοροαπαλλαγών. Όπως είχε αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα, επικράτησε η πρόταση για αντικατάσταση των φοροαπαλλαγών από ένα ειδικό επίδομα, που θα δοθεί όμως μόσον σε όσους δηλώνουν ελαχιστότατο εισόδημα, κάτω ίσως και από τις 10.000 ευρώ.

 Το κείμενο θα λάβει την μορφή υπομνήματος που θα παραδοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στην νέα κυβέρνηση η οποία θα εξειδικεύσει τα μετρά και θα λάβει τις αναγκαίες πολίτικες αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες  τα κόμματα κατάφεραν να συμφωνήσουν στα εξής θέματα:
 Φορολογία εισοδήματος
 Στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης βρίσκεται η τύχη της φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Η προτενόμενη νέα κλίμακα έχει λιγότερα κλιμάκια, επιβαρύνοντας κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα:
Πηγή:http://www.protothema.gr