5 Μαρ 2012

Άνετη νίκη Πούτιν στις προεδρικές εκλογές

Άνετη νίκη Πούτιν στις προεδρικές εκλογές
Με άνετο προβάδισμα, ο Βλάντιμιρ Πούτιν κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία. Ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός, με καταμετρημένο το 98,47% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό 63,9%.
Βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων που ....
ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,18%, ενώ τρίτος έρχεται ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Προχόροφ με περίπου 7,7%. Ο εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκεντρώνει 6,24% και ο ηγέτης του κόμματος Μια Δίκαιη Ρωσία, Σεργκέι Μιρόνοφ, έρχεται τελευταίος με 3,84%. Η συμμετοχή έφτασε στο 64%.
Εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του Πούτιν συγκεντρώθηκαν αργά το βράδυ στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Βλάντιμιρ Πούτιν.
Συγκινημένος, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του και επισήμανε ότι «κερδίσαμε σε μια δίκαιη και ανοιχτή μάχη», απαντώντας στις καταγγελίες των συνυποψηφίων του περί νοθείας.
«Σας είχα υποσχεθεί ότι θα κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ζήτω η Ρωσία», είπε ο Πούτιν με δάκρυα στα μάτια, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε απευθείας η ρωσική τηλεόραση. «Ευχαριστώ όλους όσοι είπαν 'ναι' στη μεγάλη Ρωσία», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ στο πλάι του βρισκόταν ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Πηγή: http://www.24h.gr/