20 Μαρ 2012

Πολιτικά νέα - ειδήσεις Κινητικότητα ανεξάρτητων βουλευτών- Αποχωρήσεις και προσχωρήσεις σε νέα κόμματα

Αποχωρήσεις και προσχωρήσεις σε νέα κόμματα, Συνεχίζονται οι παραιτήσεις βουλευτών προκειμένου να προσχωρήσουν σε άλλα αλλά και η συνεργασία ανεξάρτητων βουλευτών με κόμματαΣυνεχίζονται οι παραιτήσεις βουλευτών από κόμματα προκειμένου να προσχωρήσουν σε άλλα αλλά και η συνεργασία ανεξάρτητων βουλευτών σε κόμματα, ενώ άμεσα – όλα δείχνουν – ξεκαθαρίζουν και θέματα διαγραφέντων στα δύο μεγάλα κόμματα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν τα εξής:
Την προσχώρησή τους στους ....
«Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσαν όπως αναμενόταν:
-Ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός Χρήστος Ζώης, προκειμένου κατά πάσα πιθανότητα να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέου κόμματος. Σε σημερινές του δηλώσεις ασκεί δριμεία κριτική στην ηγεσία της ΝΔ και στην «κλειστή ομάδα περί την ηγεσία» που αποφάσισε αλλαγή πολιτικής.
- Επίσης και ο διαγραφείς από τη ΝΔ, πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος, ανακοίνωσε και επισήμως στην εκλογική του περιφέρεια την Εύβοια, ότι προσχωρεί στο κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής και επισήμως, όπως είχε προαναγγείλει, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Π. Δημητρουλόπουλος,  γνωστοποιεί ότι δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Δημητρουλόπουλος προσχώρησε στην «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη- Χάρη Καστανίδη.
Την προσχώρηση στην Δημοκρατική Αριστερά πέντε ανεξάρτητων βουλευτών, προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, συζητά την Τρίτη προκειμένου να αποφασίσει, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Πρόκειται για τους Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη και Γιώργο Παπαμανώλη.
Πολύ πιθανή θεωρείται  η επανένταξη στη Ν.Δ, των τριών βουλευτών Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργο Βλάχο και Κώστα Γκιουλέκα   που απείχαν  από την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων της δανειακής σύμβασης και διαγράφηκαν. Η απόφαση του κόμματος θα ληφθεί μετά τη στάση που θα κρατήσουν οι τρεις βουλευτές κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.
Επίσης, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ αναμένεται να επανενταχθεί ο πρώην υπουργός  Πέτρος Δούκας.  
Πηγή: www.eklogika.gr