21 Μαρ 2012

Υπερψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση - Ψήφισαν και οι διαγραφέντες της ΝΔ

Σε σύνολο 292 βουλευτών που ήταν παρόντες, υπέρ ψήφισαν 213 και κατά οι 79. Δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη νέα δανειακή σύμβαση. Σε σύνολο 292 βουλευτών που ήταν παρόντες, υπέρ ψήφισαν 213 και κατά οι 79.
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν ....
τις 01:00 τα ξημερώματα και ήταν ονομαστική ύστερα από αίτημα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ τόσο επί της αρχής, όσο και σε επιμέρους άρθρα.
Πηγή: www.24h.gr


Άνοιξε ο δρόμος επιστροφής των Βουλευτών στη ΝΔ.Άνοιξε ο δρόμος επιστροφής στην ΝΔ των Βουλευτών Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κωνσταντίνου Παπασιώζου, Γιώργου Βλάχου, Μαργαρίτη Τζήμα, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, Γιώργου Καρασμάνη και Γιώργου Βαγιωνά, καθώς υπερψήφισαν στην μεταμεσονύκτια ψηφοφορία την δανειακή σύμβαση.
Υπενθυμίζεται ότι είχαν καταψηφίσει το νέο μνημόνιο και διαγράφηκαν από την ΝΔ, απείχαν κατά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου αλλά κράτησαν χαμηλούς τόνους έκτοτε και κυρίως δεν συμμετείχαν στις ζυμώσεις για προσχώρηση στο κόμμα του κ.Καμμένου. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν συμμετείχαν ούτε στις συσκέψεις των διαγραμμένων βουλευτών.
Πάντως τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετές επαφές στελεχών της ΝΔ  με χαρακτηριστικές τις συναντήσεις που είχε  ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της  ΝΔ  κ. Κ. Τασούλας με τον κ. Μ. Τζίμα αλλά και ο γραμματέας του κόμματος κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου με τον κ. Γ. Βλάχο. Αλλά και οι επαφές που είχε ο κ.Μεϊμαράκης με τους κ.Γκιουλέκα, Παπασιώζο κα.
Πηγή: www.24h.gr