9 Μαρ 2012

Οι Εργαζόμενοι στα καταστήματα του ΕΛΤΑ είναι υπάλληλοι Β΄ κατηγορίας;;;

Μάθαμε χθες, πως η Διοίκηση του ΕΛΤΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο ομολογουμένως πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα καταστήματα του δικτύου (οι προσλήψεις των εποχικών παραμένουν "παγωμένες"), έστειλε έγγραφο προς τις ....
Διευθύνσεις της Κ.Υ. και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, με το οποίο ζητά να δηλώσουν όσοι επιθυμούν, από τους Συναδέλφους που εργάζονται στις έδρες των Διευθύνσεων, να αποσπαστούν για ένα μήνα σε κατάστημα της επιλογής τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα.
Καλοπροαίρετα σκεπτόμενοι, μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ενέργεια σαν λύση ανάγκης - παρα το γεγονός πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα με το έργο που εκτελούν αυτοί οι Συνάδελφοι μέχρι σήμερα - και να την δεχτούμε.
Από εδώ και πέρα αρχίζει το παράλογο της υπόθεσης.
Προκειμένου να δελεαστούν οι Συνάδελφοι που εργάζονται στις έδρες των διευθύνσεων να ζητήσουν να αποσπαστούν, η Διοίκηση δεσμεύεται πως θα τους καταβάλει  ως έξοδα κίνησης για τον ένα μήνα της απόσπασης "καθαρό" ποσό 300 ευρώ.
Είναι γνωστό σε όλους πως οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και ειδικότερα στις θυρίδες συναλλαγής έχουν σίγουρα συνθήκες εργασίας και πίεσης πολύ χειρότερες από τους εργαζόμενους στις έδρες των Διευθύνσεων. 
Έρχεται λοιπόν η Διοίκηση και ουσιαστικά λέει πως, εκείνοι που έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας (οι Εργαζόμενοι στις έδρες των Διευθύνσεων), προκειμένου να κάνουν το έργο που οι Συνάδελφοι στα καταστήματα το κάνουν κάθε μέρα!!!, θα πληρωθούν και επιπλέον με 300 ευρώ.
Για να κάνουν δηλαδή, τη εργασία που προβλέπεται στον κλάδο τους!!!
Ποιά λογική μπορεί να εξηγήσει μια τέτοια κίνηση;;;
Ποιά λογική εξήγηση μπορεί να δοθεί στους Συναδέλφους Εργαζόμενους στις θυρίδες συναλλαγής που καθημερινά στενάζουν κυριολεκτικά, για αυτή την ιδιαίτερη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Διοίκηση σε Εργαζόμενους της ίδιας ειδικότητας με τα ίδια προσόντα.
Δεν θα νιώσουν μειωνεκτικά και σίγουρα υπάλληλοι Β΄ κατηγορίας;;;
Τι λένε τα σωματεία τους και η ΠΟΣΤ για το θέμα;