5 Μαρ 2012

Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ - Αναμένεται παρέμβαση Γ.Ραγκούση


Εβδομάδα των "αδέσμευτων" για το ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτή που ξεκινάει, αφού στελέχη που δεν έχουν εκφράσει την προτίμησή τους θα τοποθετηθούν ενόψει των συνεδριάσεων της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή και το Σάββατο. Εκεί θα ανακοινωθούν επίσημα στα όργανα του κόμματος οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με το protothema.gr, τα βλέμματα είναι ....
στραμμένα στα μέλη της διαλυμένης, πια, τριάδας των Μεταρρυθμιστών. Μετά την προσχώρηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο στρατόπεδο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, τόσο η κα Άννα Διαμαντοπούλου όσο και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης  αναμένεται με παρεμβάσεις τους να δώσουν το στίγμα τους για τις εσωκομματικές εξελίξεις. Δίπλα σε αυτούς αινιγματική είναι η στάση του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίον πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες τον ήθελαν να έχει συμφωνήσει με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ωστόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης κρατά κλειστά τα χαρτιά του και ίσως δεν τα ανοίξει μέχρι την Παρασκευή.
Ο κ. Ραγκούσης πρόκειται να παρέμβει πιθανότατα με συνέντευξη Τύπου, στην οποία, υποστηρίζουν συνεργάτες του, θα διαχωρίσει την θέση του με «τις δυνάμεις του παρελθόντος» και θα κρατήσει αποστάσεις από την υποψηφιότητα Βενιζέλου. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να εκφράσει το μεταρρυθμιστικό κομμάτι της κοινωνίας το οποίο κύκλοι προσκείμενοι σε αυτόν θεωρούν πως πλέον «έχει μείνει ορφανό». Συνεργάτες του μάλιστα… υπόσχονται πως η δημόσια τοποθέτησή θα προκαλέσει αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, «ίσως μεγαλύτερη και από αυτή που θα προκαλούσε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του», λένε συγκεκριμένα. 

Η παρέμβαση του κ. Ραγκούση θα στηριχθεί επίσης στα εξής προσωπικά χαρακτηριστικά: α) στον λίγο χρόνο που βρίσκεται στη πολιτική, β) στο έργο που παρουσίασε στην κυβέρνηση Παπανδρέου και γ) στο προφίλ του ανεξάρτητου από συντεχνίες, που επιμελώς έχει χτίσει τον τελευταίο καιρό.
Ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου ήδη έχει προϊδεάσει από το προσωπικό του twitter για ότι πρόκειται να πει. Πριν από λίγες ημέρες έγραψε: «Επαναλαμβάνω: Η χώρα και η παράταξη χρειάζονται τώρα αλλαγή υποδείγματος. Αλήθειες και όχι συγκάλυψη της κρίσης τους. Ρήξη με το παρελθόν».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr