23 Μαρ 2012

Αφού κατήργησαν τις υπάρχουσες ΣΣΕ, τώρα μας καλούν να συμφωνήσουμε σε καινούργιες. Σίγουρα με καλύτερους όρους ! ! !

Και νέα πρόσκληση Κουτρουμάνη για συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις


Και νέα πρόσκληση Κουτρουμάνη για συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσειςΠρόσκληση σε εργοδότες και εργαζόμενους να καταλήξουν σε συμφωνία για τις συμβάσεις, προκειμένου να μην δημιουργηθεί μια άναρχη κατάσταση στην αγορά εργασίας, απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Όπως ανέφερε, μετά από την εφαρμογή του νέου .... νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις, έχουν γίνει ήδη 45 επιχειρησιακές συμβάσεις, ενώ ατομικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί σε 3.500 επιχειρήσεις. Εκτίμησε, δε, πως, εφόσον τα πράγματα δεν χειροτερέψουν στο επόμενο διάστημα, δεν θα χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε πως το θέμα του 13ου και 14ου μισθού δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων. Αναφερόμενος στο εφάπαξ, τόνισε πως ήδη έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες για τον συμψηφισμό του με τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, προανήγγειλε μειώσεις στο ύψος του εφάπαξ, κυρίως σε όσα δίνονται από τις ΔΕΚΟ, μια απόφαση που θα ληφθεί, πάντως, από την επόμενη κυβέρνηση.
Τέλος, υπογράμμισε πως δεν θα σημειωθούν προβλήματα με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, παρότι το ταμείο εμφανίζει μείωση εσόδων κατά 25% σε σχέση με το 2009. Επιπλέον, προέβλεψε νέα αύξηση της ανεργίας κατά μία ή δύο μονάδες στο επόμενο διάστημα.

Πηγή: www.eklogika.gr