13 Μαρ 2012

Αποζημίωση απόλυσης: Τι συμβαίνει τελικά;

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί το πρωί, ψάξαμε το θέμα και οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε έχουν ως εξής:
Πράγματι η Διοίκηση του ΕΛΤΑ έχει δώσει εντολή να μην καταβάλλεται η αποζημίωση απόλυσης για όσους Συναδέλφους συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα, ή ....
πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Παράλληλα ζήτησε την άποψη της νομικής υπηρεσίας του Οργανισμού, αν νομιμοποιείται να συνεχίσει να καταβάλλει την αποζημίωση ύστερα από την υπουργική πράξη της 28ης Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εκτίμηση μας είναι πως, δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, θέμα μη πληρωμής της αποζημίωσης απόλυσης και δεν καταλαβαίνουμε γιατί ανακινήθηκε τέτοιο ζήτημα.
Όλα δείχνουν πως η εντολή ανακαλείται σύντομα, αφού δεν στηρίζεται κάπου.
Το πρόβλημα σίγουρα θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν θα μπουν στο τραπέζι του Προκρούστη και η αποζημίωση απόλυσης και το εφάπαξ (για όσους το δικαιούνται) και οι μισθολογικές ωριμάνσεις και τόσες άλλες περικοπές που ήδη έχουν προαναγγελθεί.
Αυτά είναι τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε. Έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες κινδυνολογίας, αλλά ούτε και εφησυχασμού.
Πολλά θα ακουστούν και θα γραφτούν για το θέμα αυτές τις ημέρες, καθένας έχει τους λόγους του για να το διογκώνει, ή να το υποβαθμίζει, ή να το παίζει σωτήρας.