9 Μαρ 2012

«Πράσινο φως» από το Eurogroup για τις πρώτες δόσεις του νέου δανείου

Η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσεις για τα ομόλογα με βάση το ελληνικό δίκαιο. Με τη δήλωση αυτή, αμέσως μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαίωσε τα όσα είχαν εν πολλοίς...
προεξοφληθεί από το πρωί, όταν και ανακοινώθηκε επισήμως το αποτέλεσμα του PSI+.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών των «17» ενέκριναν την αποδέσμευση 35,7 δισ. ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο συνολικά ανέρχεται σε 130 δισ. ευρώ.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας του... τηλε-Eurogroup, οι υπουργοί σημείωσαν ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες ενέργειες για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας μας και ζητούν από την Ελλάδα «να συνεχίσει να επιδεικνύει ισχυρή δέσμευση μεταρρυθμίσεων», ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν ότι «περιμένουν σημαντική συμμετοχή από το ΔΝΤ στην χρηματοδότηση του νέου ελληνικού προγράμματος».
Με βάση τα δεδομένα αυτά, οι εκταμιεύσεις των πρώτων δόσεων του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς στις 14 του μηνός θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, για να επικυρώσει το χρονοδιάγραμμα των δόσεων από το νέο δανειακό πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ και στις 15 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πηγή:http://www.protothema.gr