1 Ιουν 2012

Παράθυρο από ΔΝΤ για επιμέρους αλλαγές στο Μνημόνιο

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφέρθηκε ακόμη στις δηλώσεις τις Κριστίν Λαγκάρντ για τους Έλληνες σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian
Πρόθυμο να συζητήσει εναλλακτικές προτάσεις για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό ....
Ταμείο (ΔΝΤ), με την επισήμανση πως βάση της συζήτησης είναι το πρόγραμμα.
«Αν μια κυβέρνηση έχει ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος, τότε είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.
Υπογράμμισε πάντως ότι η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα μετά τις εκλογές και όταν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. Σημείωσε ότι εδώ και χρόνια το ΔΝΤ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να υποστηρίξει την Ελλάδα. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές αναλάβουν τις ευθύνες τους και αν τεθούν σε εφαρμογή τα σωστά πολιτικά μέτρα, τότε η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει την κατάσταση και να οικοδομήσει γι' αυτήν ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφέρθηκε ακόμη στις δηλώσεις τις Κριστίν Λαγκάρντ για τους Έλληνες σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι τα πρόσφατα σχόλιά της για την Ελλάδα «παρερμηνεύτηκαν και προσέβαλαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.
Η Κριστίν Λαγκάρντ και το ΔΝΤ δηλώνουν πάντοτε ότι αισθάνονται έναν μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα και το λαό της και για τις θυσίες τις οποίες πάρα πολλοί Έλληνες κάνουν για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, πρόσθεσε. Σε ερώτηση αν η κ. Λαγκάρντ σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες, απέφυγε να απαντήσει ευθέως λέγοντας ότι το ΔΝΤ εκπροσωπεί 70 φτωχές χώρες, οι οποίες πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη.
Πηγή: voria.gr