5 Ιουν 2012

Κλείνουν οι πόρτες των αγορών για την Ισπανία

Δραματική έκκληση από τον υπουργό προϋπολογισμού της χώρας.Κλείνουν οι πόρτες των αγορών για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Η Ισπανία είναι αντιμέτωπη με την κρίση, ενώ ο υπουργός προύπολογισμού της χώρας, σε νέα δραματική έκκληση, τόνισε ότι ουσιαστικά, με αυτά τα επιτόκια, οι αγορές έκλεισαν την πόρτα τους....

Ο Cristobal Montoro σε ραδιοφωνική του παρέμβαση τόνισε: «Τα ασφάλιστρα κινδύνου δείχνουν ότι η Ισπανία δεν έχει ανοιχτή την πόρτα των αγορών». Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των επτά ισχυρότερων χωρών του κόσμου με αντικείμενο την ευρωζώνη.
Το spread διαμορφώνεται στις 548 μονάδες βάσης και το κόστος δανεισμού έχει φτάσει στο 6,6%, επιτόκιο που είναι απαγορευτικό για δανεισμό, ενώ πλησιάζει το 7%, με το οποίο άλλες χώρες μπήκαν στο μηχανισμό στήριξης.
Η Ισπανία, μέσα σε αυτές της συνθήκες βγαίνει αύριο στις αγορές ζητώντας 3 δισ. εθρώ, όπως αναφέρει το Reuters, ενώ την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Banco Santander αποκάλυψε ότι οι τράπεζες χρειάζονται 40 δισ. ευρώ στήριξη. Πάντως νωρίτερα ο Ισπανός υπουργός δήλωσε ότι: «Η Ισπανία δεν είναι τεχνικά δυνατόν να γίνει αντικείμενο προγράμματος διάσωσης».

Πηγή:http://www.24h.gr