19 Ιουλ 2012

Σαν σήμερα 19 Ιουλίου 2010 δολοφονήθηκε ο Σωκράτης Γκιόλιας

Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια... 
Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει αυτό που έγινε  τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη, όταν άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του και ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι του κλέβουν το αμάξι που βρισκόταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της ....
πολυκατοικίας του. Ο άτυχος δημοσιογράφος κατέβηκε χωρίς να υποψιαστεί την παγίδα και τότε δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας έλεγε: "Τελικά το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια αποτελεί μια σύγχρονη μορφή τρομοκρατίας με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου μέσα από το χαζοκούτι".

Και συνέχιζε: "Όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής θα το κάνω με όποιο τίμημα".

Το τίμημα για τον Σωκράτη Γκιόλια ήταν η ίδια του η ζωή !

37 ετών και λίγο πριν γίνει για δεύτερη φορά πατέρας, πέφτει νεκρός από 17 σφαίρες. 17 σφαίρες καταφέρνουν να “κλείσουν” την ελεύθερη φωνή ενός πραγματικά ελεύθερου ανθρώπου…

Το troktiko ρίχνει την αυλαία του λίγες μέρες μετά, με την φράση «Καληνύχτα Ελλάδα», όταν η ομάδα του συνειδητοποιεί πλέον με τον χειρότερο τρόπο ότι ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Το μέγεθος της επιτυχίας του troktiko αποδείχθηκε αμέσως, από τις επόμενες ημέρες μέχρι και σήμερα….. καθώς πολλές ομάδες κλωνοποιημένες και μη, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τα παιδιά του τρωκτικού, έσπευσαν, άλλες να το αντιγράψουν άλλες να το εκμεταλλευτούν (!!) και άλλες να το καπηλευθούν (!!) μαζί με το όνομα του Σωκράτη !!
Πηγή κειμένου: madata.gr