12 Ιουλ 2012

Στη φυλακή και οι 4 για την ληστεία του διανομέα των ΕΛΤΑ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου και οι 4 κατηγορουύμενοι για την υπόθεση της ληστείας σε βάρος διανομέα των ΕΛΤΑ, τον Δεκέμβριο του 2010, στην επαρχιακή οδό... Κοκκίνη Χάνι - Κάτω Βάθειας, με λεία 100.000 ευρώ, όπως είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της ....
έδρας, Ν. Μαρκάκης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθησαν τρεις Kρητικοί, μεταξύ των οποίων ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ , και ένας Αλβανός.

Ο 57χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην πράξη της ληστείας, και παράνομη κατοχή φυσιγγίων και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 600 ευρώ, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Τα δύο αδέλφια, 23 και 26 χρόνων και ο 25χρονος Αλβανός καταδικάστηκαν συνολικά σε 7 χρόνια και δύο μήνες φυλάκιση με την κατηγορία της ληστείας από κοινού και παράνομης οπλοκατοχής από κοινού, ενώ και τους τρεις αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Να σημειωθεί ότι και οι 4 , όπως είχε προτείνει ο Εισαγγελέας αθωώθηκαν για την κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν ήταν ομάδα αλλά έδρασαν ευκαιριακά μαζί.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, η έφεση τους δεν έχει αναστέλουσσα δύναμη και κατά συνέπεια θα οδηγούνται στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στις απολογίες τους έριχναν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, ενώ ειδικά ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ υποστήριξε ότι ενεπλάκη στην υπόθεση γιατί εκβιαζόταν από την οικογένεια των δύο αδερφών που κάθισαν μαζί του στο εδώλιο.

Από την πλευρά του ο Αλβανός είπε ότι συμμετείχε στην ληστεία προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που του είχε δημιουργήσει η προσπάθεια του να κτίσει ένα σπίτι στην πατρίδα του.
cretalive.gr

Από newsnow.gr