15 Ιουλ 2012

«Κατά 90% έχουν απομειωθεί τα αποθεματικά των ταμείων λόγω κουρέματος»

Σημαντικές οι απώλειες και για το Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΑΔΥΑκόμη και με ολική απώλεια απειλούνται τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μετά την απομείωση των αποθεματικών τους εξαιτίας του κουρέματος του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ, Μιχάλη Γιάγκα. Μιλώντας στο...
ΣΚΑΪ, ο κ. Γιάγκας υποστήριξε ότι ήδη τα αποθεματικά έχουν απομειωθεί κατά 90% ενώ πρόσθεσε ότι απομειώθηκε και το Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών που είχε θεσπιστεί για την ενίσχυση των ταμείων το 2018.
Μιλώντας επίσης στο ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης, υπογράμμισε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός. Όπως είπε μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί μόλις το 20 με 25% των οφειλόμενων εισφορών ενώ η πρόβλεψη για τις εισφορές δεν μπορεί να είναι ασφαλής λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.
Ενημέρωσε πως τα ταμεία τα οποία συγχωνεύτηκαν στον ΕΟΠΥΥ χρωστούν ακόμη στον ενιαίο φορέα 3,6 δισ. ευρώ τα οποία θα ρυθμιστούν από του υπουργείο Οικονομικών.
Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος ότι ο Οργανισμός θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στους στόχους που έχει θέσει και ζήτησε από τους ασφαλισμένους να καταγγέλλουν στον οργανισμό κάθε γιατρό που προφασίζεται ότι συμπλήρωσε το πλαφόν των επισκέψεων και ζητά πληρωμή.  
Πηγή:http://www.24h.gr