17 Ιουλ 2012

Κλειστά χαρτιά από την τρόικα

Τη γάτα με το ποντίκι παίζουν με την Ελλάδα οι ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι δεν ξέρουν και δεν απαντούν για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στη χώρα μας.
Αν και ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ, είπε πως η τρόικα θα...
επιστρέψει στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες, ωστόσο, δεν ξεκαθαρίσε το πότε θα έρθει και κυρίως το πόσο θα διαρκέσει η νέα τους επίσκεψη.

Αλλα και όσον αφορά στην έκθεση της τρόικας, οι ευρωπαίοι δηλώνουν άγνοια, με τον Ο Κόνορ να ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το πότε θα ολοκληρώσει την έκθεσή της για την αξιολόγηση της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.


Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο Κόνορ, «η δεύτερη αποστολή θα μεταβεί στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες», προκειμένου να «εμβαθύνει», με περισσότερες λεπτομέρειες, πάνω στην ανάλυση που εκπόνησε το τεχνικό κλιμάκιο, το οποίο είχε επισκεφθεί την πρωτεύουσα στις αρχές Ιουλίου.


Σε  ό,τι αφορά την Κύπρο, ο ίδιος ανέφερε πως το κλιμάκιο της τρόικας θα μεταβεί σύντομα στη Λευκωσία, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία.


Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διαβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής τηλεφωνική συνδιάσκεψη με μοναδικό αντικείμενο τη βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες.


Σκοπός της νέας συνδιάσκεψης των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ είναι να οριστικοποιηθεί το σχέδιο αρωγής προς τις ισπανικές τράπεζες και να συμφωνήσουν στους όρους αυτού του σχεδίου βοήθειας, ώστε να επιτραπεί η αποδέσμευση στα τέλη Ιουλίου 30 δισ. ευρώ.

Πηγή:http://www.protothema.gr