9 Ιουλ 2012

Αρχίζει η επιλογή των διοικήσεων στους δημόσιους οργανισμούς

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η διαδικασία που αφορά την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τους εποπτευόμενους κυβερνητικούς οργανισμούς και φορείς 
Του Δημήτρη Κούρου
Εντός της εβδομάδας που διανύουμε αρχίζει η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τους εποπτευόμενους κυβερνητικούς οργανισμούς και φορείς. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν τα κομματικά στελέχη της ....
ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι έτσι θα μπει και τέλος στην αγωνία των ενδιαφερομένων, αλλά και στην αδιέξοδη ονοματολογία των ΜΜΕ.
Μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας σε όλα τα ΜΜΕ παρέλασαν δεκάδες ονόματα υποψηφίων για να στελεχώσουν τους φορείς και τους οργανισμούς, τις γενικές γραμματείες των υπουργείων και γενικότερα τις έμμισθες θέσεις στις οποίες κάθε κυβέρνηση διορίζει τους δικούς της ανθρώπους.
Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά και αναταράξεις στα κομματικά επιτελεία, που προσπάθησαν να μη διαρρεύσουν ονόματα. «Και πώς θα μπορούσαμε από τη στιγμή που δεν έχει ακόμη καθοριστεί η διαδικασία της επιλογής των στελεχών από τον πρόεδρο; Δεν υπάρχει η βάση πάνω στην οποία θα γίνει η επιλογή, οπότε δεν είναι και λογικό να γνωρίζουμε το παραμικρό για πρόσωπα», έλεγαν κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, η διαδικασία αυτή αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας. Αυτό προκύπτει κι από τις δεδομένες ανάγκες στελέχωσης, αλλά κι από τις επίσημες κομματικές εκτιμήσεις.
Ποια θα είναι η διαδικασία της επιλογής; Στελέχη με εμπειρία έλεγαν πως τρεις είναι οι τρόποι με τους οποίους γίνονται τέτοιες διαδικασίες. Ο πρώτος είναι να επιλέξει μόνος του με το στενό του επιτελείο ο πρόεδρος της ΝΔ τις διοικήσεις. Ο δεύτερος είναι να γίνει η διαδικασία σε συνεργασία με τις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις. Ο τρίτος είναι να μπει στην επιλογή και ο υπουργός υπό την εποπτεία του οποίου είναι ο εκάστοτε φορέας ή οργανισμός, δεδομένου ότι η διοίκηση θα είναι σε άμεση συνεργασία μαζί του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους ενδιαφερόμενους να καταλάβουν τις πολυπόθητες καρέκλες ήδη απευθύνθηκαν στους υπουργούς και πήραν την απάντηση ότι «με τη Θεσσαλονίκη υπάρχει οδηγία να μην ασχοληθούμε». Αυτό το γεγονός οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πιθανότερη είναι η λύση του δεύτερου τρόπου.
Σε αυτήν την περίπτωση η τοπική κομματική οργάνωση της ΝΔ θα περιμένει σαφείς οδηγίες για την επιλογή (κριτήρια, χρόνος, προϋποθέσεις, προσόντα κτλ.) και ακολούθως θα αρχίσει την εξέταση των βιογραφικών, των υποψηφιοτήτων, των προτάσεων και θα διερευνήσει και η ίδια τις καλύτερες επιλογές. Οι υποψήφιοι θα περάσουν από κόσκινο και θα έχουν και προσωπική επαφή ώστε να γίνει η τελική επιλογή, την οποία θα επικυρώσει ο κ. Σαμαράς.
Πηγή: voria.gr