12 Ιουλ 2012

Άδεια τα ξενοδοχεία στο Ολυμπιακό Λονδίνο...

Οι Βρετανοί ξενοδόχοι αύξησαν τόσο τις τιμές που οι τουρίστες προτιμούν να κάνουν κάμπινγκΣε κήπους και πάρκα προτιμούν να κατασκηνώσουν χιλιάδες τουρίστες που θα βρεθούν στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά να πληρώσουν τον... κούκο αηδόνι.
Οι Βρετανοί ξενοδόχοι είδαν ευκαιρία για μεγάλα κέρδη κατά τη φετινή διοργάνωση της...
μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής. Σε πολλές περιπτώσεις οι αυξήσεις που έκαναν στις τιμές των δωματίων έφταναν το 400%.
Γι' αυτό και τα δωμάτια τους έμειναν στα αζήτητα...
Δυο μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και η πληρότητα στα ξενοδοχεία δεν ξεπερνά το 35%.
Με προσφορές και εκπτώσεις προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να σώσουν ό,τι μπορούν.
Ο tour operator Thomas Cook, που είναι ο επίσημος διανομέας για τα πακέτα διαμονής των Αγώνων, προέβη τις τελευταίες εβδομάδες σε μειώσεις των τιμών των πακέτων που έφτασαν το 50%. Μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων στη βρετανική πρωτεύουσα αυτή την ώρα διαφημίζει εκπτώσεις και προσφορές, ενώ στον αντίποδα άλλα ξενοδοχεία κρατούν τις τιμές τους πολύ ψηλά, ελπίζοντας στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Τα διάσημα θέατρα της πόλης κάνουν επίσης μεγάλες εκπτώσεις στα εισιτήρια τους, ενώ διαθέσιμα τραπέζια υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου.
Επειδή όμως οι... καλοί τουρίστες ξέρουν κι άλλα μονοπάτια, πολλοί Βρετανοί μέσα στην πόλη αλλά και στα περίχωρα της ενοικιάζουν στους τουρίστες, τους κήπους τους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, προκειμένου να κατασκηνώσουν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.