3 Ιουλ 2012

Με παραίτηση απειλούν οι κυβερνητικοί εταίροι της Μέρκελ

Ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) προειδοποίησε ότι θα αποσυρθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμόΣε νέο βραχνά εξελίσσεται για την Γερμανίδα καγκελάριο η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) απείλησε σήμερα ότι το κόμμα του θα...
αποσυρθεί από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό υπό την  Άνγκελα Μέρκελ αν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης λάβουν οικονομική βοήθεια επισημαίνοντας ότι υπάρχουν όρια για το πόσο μακριά είναι διατεθειμένο να πάει το κόμμα του.
«Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας και το CSU δεν θα μπορούν να πουν «ναι» πια», σημείωσε ο Ζεεχόφερ στο περιοδικό Stern. «Και χωρίς τις ψήφους του CSU ο συνασπισμός δεν θα έχει πια την πλειοψηφία», πρόσθεσε. Ακόμα, επεσήμανε ότι ανησυχεί πως οι αγορές ενδέχεται να πιστέψουν ότι η Γερμανία έχει αναλάβει μεγάλο βάρος.
 
Οι απειλές του Χορστ Ζεεχόφερ φανερώνουν την πίεση που ασκείται στη Μέρκελ στο εσωτερικό της Γερμανίας μετά τη συμφωνία που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.
 
Η απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έχουν προβλήματα απευθείας από τα ευρωπαϊκά ταμεία εκλήφθηκε από πολλούς ως ήττα της Μέρκελ.
Πηγή:http://www.24h.gr