4 Ιουλ 2012

ΕΕ: Η Τουρκία προσβάλλει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς


ΕΕ: Η Τουρκία προσβάλλει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς
Για προσβολή των ευρωπαϊκών θεσμών έκαναν λόγο Κύπριοι, Έλληνες, αλλά και ξένοι ευρωβουλευτές, στηλιτεύοντας την άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε., στη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Κατά τη δευτερολογία του, ο...
Κύπριος πρόεδρος, Δ. Χριστόφιας, χαρακτήρισε ευθέως την Τουρκία ως κατοχική δύναμη και απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε ότι θα έπρεπε να καταδικάζουν δημόσια και με έμφαση κάθε προσπάθεια της Αγκυρας για υποβάθμιση του ρόλου της χώρας του.
Παράλληλα, με παρεμβάσεις τους, ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών αποχρώσεων υπογράμμισαν ότι η Τουρκία, με το να μην αναγνωρίζει την κυπριακή Προεδρία στην Ε.Ε., προσβάλλει ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 
Σε κάποιες μάλιστα παρεμβάσεις, Αγγλων κυρίως ευρωβουλευτών, που επιχείρησαν να κατηγορήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία για τη διατήρηση της διαίρεσής της, απάντησαν ευθέως ευρωβουλευτές από άλλες χώρες, επισημαίνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την διατηρούμενη διαίρεση της νήσου φέρει και η αποικιοκρατική πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας.
Από την πλευρά της η ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι ίσως θα πρέπει να τερματισθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, αφού η προς ένταξη αυτή χώρα δεν σέβεται ούτε τις υποχρεώσεις της, αλλά ούτε και τις δεσμεύσεις της.
Πηγή:http://www.newsbomb.gr