9 Ιουλ 2012

Επίθεση Παπαρήγα για φόρους και αποκρατικοποιήσεις

Σκληρή επίθεση στις κυβερνητικές προθέσεις για τον ΟΣΕ, αλλά και στις «φορολογικές επιδρομές» πραγματοποίησε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα κατά τη δευτερολογία της στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της ....
κυβέρνησης.
Αναλυτικά, η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι «επι μια 20ετία οι κυβερνήσεις επιχειρούν να εξυγιάνουν τον ΟΣΕ, φέρνουν μελετητικές εταιρείες. Επι 20 χρόνια προσπαθείτε να τον εξυγιάνετε και τώρα μας λέτε ότι θα τον πουλήσετε» και πρόσθεσε πως «Ο κ. Στουρνάρας πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το τρίγωνο των βερμούδων: ΙΚΑ - ΕΟΠΠΥ - ΟΑΕΔ. Με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί συμπεραίνεται ότι ο ΟΑΕΔ που απευθύνεται στο 1/3 των ανέργων έχει αποθεματικά έως το τέλος Δεκεμβρίου να δώσει επιδόματα αρκεί να του δώσει το ΙΚΑ όσα χρωστάει άρα πριν το Δεκέμβριο θα έχουμε κατάρρευση».
Επιπροσθέτως,για το ΙΚΑ σημείωσε ότι «υπάρχουν αποθεματικά έως τέλη Δεκέμβριου όμως για να γίνει αυτό πρέπει να εισπράξει από το κράτος τα χρωστούμενα. Αν το κράτος δεν τα καταβάλει αυτά τότε δεν θα καταβληθούν οι συντάξεις» και αναφερόμενη προς τα υπουργικά έδρανα είπε «καλές οι ηλεκτρονικές διακυβερνήσεις αλλά δεν δίνουν συντάξεις. Χωρίς λεφτά δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση τιμών».
Επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΚΕ για το αφορολόγητο λέγοντας ότι για τετραμελή οικογένεια πρέπει να ισχύει το αφορολόγητο έως τα 40.000 ευρώ,σημείωσε ότι η μείωση συντελεστών ΦΠΑ πρέπει να επεκταθούν και σε άλλα είδη εκτός από την εστίαση όπως για τα σχολικά είδη.
Πηγή: protothema.gr