5 Ιουλ 2012

Τρόικα προς Στουρνάρα: Τη Δευτέρα θα περάσεις δύσκολα στο Eurogroup

Τι απάντησε ο Έλληνας υπουργός στους εκπροσώπους των δανειστών.Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών και έγινε η επίσημη ανάληψη καθηκόντων από το νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα. Ο απερχόμενος υπουργός κ. Ζανιάς δήλωσε ότι μετά από τρία... σκληρά χρόνια στο υπουργείο παραδίδει στον «φίλο Γιάννη» με τον οποίο συνδέονται με 30ετή φιλία.
 
Ο κ. Ζανιάς συμφώνησε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποτελεί μια  καλή ομάδα και ευχήθηκε τα πράγματα να πάνε καλύτερα για την νέα ηγεσία σε σχέση με τα παρελθόντα χρόνια.
 
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι αναλαμβάνει σε μια δύσκολη περίοδο ωστόσο χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει χημεία μεταξύ των συνεργατών.
 
Ο κ. Στούρνάρας είπε «μας περιμένει πολύ δουλειά και δύσκολα χρόνια, είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος, βλέπω φως στην άκρη του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ».
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι την τρόικα «δεν την βλέπουμε ως κατακτητές, την βλέπουμε ως συναδέλφους, εκπροσωπούν τους δανειστές, είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε», θα ενημερώσει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα.
 
Για τη σημερινή συνάντηση με την τρόικα είπε ότι είχε ως σκοπό να ενημερωθεί το κλιμάκιο για την εκτέλεση του προγράμματος. Αναγνώρισε δε ότι το πρόγραμμα είναι εκτός πλαισίου σε ορισμένες του διαστάσεις.
 
Αναφέρθηκε δε σε στιγμιότυπο της συνάντησης λέγοντας ότι τα μέλη της τρόικας τον προειδοποίησαν χαριτολογώντας: «Θα περάσεις δύσκολα τη Δευτέρα στο Eurogroup». Για να απαντήσει «Αυτό το γνωρίζω».