2 Αυγ 2012

Κουβέλης: Χωρίς τα 11,5 δισ. δεν υπάρχει διαπραγμάτευση


Τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς ενημέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Φώτης Κουβέλης σχετικά με τα αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αποτελεί δέσμευση των προηγούμενων...
κυβερνήσεων και εάν δεν το λάβει η κυβέρνηση, τότε δεν θα έχει τη δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση.

«Η άρνηση να εξασφαλίσουμε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ σημαίνει ταυτόχρονη άρνηση να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη συνολικότερη διαπραγμάτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.


Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,  η διαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά «πρέπει να πάρει μεγαλύτερη ορμή, πρέπει να αξιοποιήσει το κοινωνικό και πολιτικό γεγονός, ότι διεκδικεί η κοινωνία, διεκδικεί η Ελλάδα να πορευτεί σε άλλους δρόμους».


Παράλληλα πρόσθεσε πως η συνολική διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει με όρους βαθύτατα πολιτικούς και θα γίνει.

«Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να ανακαθοριστεί η λειτουργία του μηχανισμού στήριξης της Ευρώπης έναντι της χώρας μας» πρόσθεσε.

Επανέλαβε δε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα επιλέξει «τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, διότι θεωρούμε ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου σημαίνει έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφή της Ελλάδας στο παλαιό νόμισμα, στη δραχμή».


Πάντως, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. και ζήτησαν ενημέρωση για όσα διαπραγματεύεται ο πρόεδρος του κόμματος, για τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και για το περιεχόμενο του πακέτου των μέτρων.


Ο κ. Κουβέλης δεν απάντησε συγκεκριμένα, ωστόσο, κατά την εισήγησή του επισήμανε πως: «Τα μέτρα δεν πρέπει να είναι οριζόντια, τα μέτρα δεν πρέπει να είναι άνισα, τα μέτρα δεν πρέπει να είναι άδικα και βεβαίως είναι άλλης τάξεως ζήτημα να απομακρύνεις, να αποκρούεις μέτρα, αυτό κάνει η ΔΗΜΑΡ που θίγουν τους οικονομικά ασθενέστερους, ή αν θέλετε τους μικρομεσαίους από την άποψη των εισοδημάτων πολίτες και είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος να αντιμετωπίσεις τα πολύ μεγάλα, τα υψηλά εισοδήματα».

Πηγή:http://www.protothema.gr