9 Αυγ 2012

Ψάχνουν για 4 δισ. ευρώ, ανοιχτά όλα τα σενάρια

Ψάχνουν για 4 δισ. ευρώ, ανοιχτά όλα τα σενάρια
Ολα τα εναλλακτικά σενάρια περικοπών δαπανών εξετάζει πλέον η κυβέρνηση,  με στόχο την εξοικονόμηση των 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ώστε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις έναντι της ....
τρόικας και να μην υπάρξει πρόβλημα στην έγκριση-εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.
.Οπως είπε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών,  αναζητούνται οι «πιο αποτελεσματικές περικοπές με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία».
Προς το παρόν υπάρχουν μόνον  κατευθυντήριες γραμμές και εκτιμήσεις ως προς το τί μπορεί να εξοικονομηθεί κατά τομέα. Αναζητείται λοιπόν ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός περικοπών και ισοδύναμων μέτρων,  στα πλαίσια που έχουν  καθορισθεί στις συσκέψεις των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κ. Σαμαράς τόνισε  ότι «δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε  λύσεις που έχουν αποτύχει στο παρελθόν».
Κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν αργότερα ότι αναφερόμενος σε «λύσεις που έχουν αποτύχει στο παρελθόν» δεν εννοούσε το μέτρο της εφεδρείας, αλλά τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε στο παρελθόν.
Πηγή; sofokleousin.gr