10 Αυγ 2012

Σσσσσσς…. στα ΕΛΤΑ μπήκε πωλητήριο, αλλά μη φωνάζετε και ξυπνήσετε την ΠΟΣΤ


Ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η πλήρης αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Συνεδρίασε σήμερα η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και εξουσιοδότησε το ΤΑΙΠΕΔ  να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την ....
πώληση του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ.

Το καράβι εδώ και καιρό  είχε χαράξει πορεία  για την ξέρα….
Κατώτερο πλήρωμα  και επιβάτες βλέποντας το μοιραίο  να πλησιάζει ούρλιαζαν κυριολεκτικά, μπας και ξυπνήσουν τους καπεταναίους στη γέφυρα και στρίψουν το τιμόνι.   
Που  να ακούσουν όμως αυτοί  τις κραυγές και τις αγωνίες, όσων μπορούσαν να δουν λίγο πιο πέρα από τη μύτη τους και έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται…..
Δαφνοστεφανομένοι νικητές του τελευταίου συνεδρίου της ΠΟΣΤ, "που η συντριπτική πλειοψηφία  των εργαζομένων επιβράβευσε την πολιτική τους" (όπως λένε), μεθυσμένοι μέσα στη συνδικαλιστική τους δόξα και την ηγετική αλαζονεία τους,  το μόνο που έβλεπαν τόσο καιρό, πίσω από τις κραυγές απόγνωσης, ήταν υπονομευτές της μεγαλειώδους προσπάθειας που έκαναν  για να μας σώζουν κάθε φορά.
Η αγωνία μας για το μέλλον του Δημόσιου Ταχυδρομείου, ήταν γι’ αυτούς λαϊκισμός.
Η καταγγελία την ανύπαρκτης δράσης τους, ήταν συκοφαντία.
Η  αποκάλυψη της πρωτοφανούς  συνδικαλιστικής ενδοτικότητας που επέδειξαν απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα και τα εξοντωτικά  μέτρα, ήταν καιροσκοπισμός.
Η πρακτική αντιμετώπιση καίριων θεμάτων (ενσωμάτωση του επιδόματος συζύγου στον βασικό μισθό) ήταν απολίτικη θέση.
Ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τις τρεις  τελευταίες ανακοινώσεις μας "Ας ξυπνήσουμε επιτέλους" (2/8) και  "Θα περιμένουμε απαθείς το μοιραίο"  (1/8)  και την  "Πανελλαδική Ανακοίνωση" (31/7)
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Πόσες φορές ζητήσαμε να συγκλιθεί έκτακτη συνεδρίαση των οργάνων της ΠΟΣΤ βλέποντας τις αρνητικές εξελίξεις να πλησιάζουν; 
Πάντα μας καθησύχαζαν και εμάς και όλους τους εργαζόμενους με ανακοινώσεις του τύπου: "αποτελεί για μας κόκκινη γραμμή" και "δεν θα το επιτρέψουμε" και "Σας καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση" .
Εμάς καλούσαν σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και οι ίδιοι εν μέσω θερινής ραστώνης αιφνιδιάστηκαν.

Οι σημερινές τραγικές εξελίξεις ήταν τόσο οφθαλμοφανείς και σίγουρες (έχουμε επίγνωση ποιοι κυβερνούν την Ελλάδα), που μόνο όσοι δεν ήθελαν δεν μπορούσαν να τις δούνε τόσο καιρό. 
Κάποιοι,  υποτίθεται έμπειροι συνδικαλιστές, που έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Συναδέλφων και του Δημόσιου Ταχυδρομείου, πως και δεν τις είδαν;
Ή μήπως τις είδαν . . . .