8 Αυγ 2012

Τι συμβαίνει με τις επισκευές των οχημάτων του ΕΛΤΑ;


Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μια συνεχούς υποβάθμισης του υπηρεσιακού συνεργείου συντήρησης και επισκευής των οχημάτων του Οργανισμού και μιας αδικαιολόγητης, κατά τη γνώμη μας, πρακτικής της διοίκησης  να στέλνει τα ....
υπηρεσιακά αυτοκίνητα σε ιδιωτικά συνεργεία για επισκευές βλαβών και συντήρηση.

Είναι απορίας άξιο, γιατί τουλάχιστον στις κατηγορίες των μικρών οχημάτων (μέχρι ενός τόνου) οι επισκευές δεν γίνονται στο ιδιόκτητο συνεργείο – που έχει την απαραίτητη υποδομή – αλλά τα αυτοκίνητα στέλνονται για συντήρηση σε ιδιώτες;
Κάποιοι από τους οποίους (ιδιώτες) μάθαμε πως, τις τελευταίες ημέρες διώχνουν τα προς επισκευή υπηρεσιακά αυτοκίνητα από τα συνεργεία τους, γιατί παραμένουν απλήρωτοι από τον Οργανισμό.
Σε κάποιο μάλιστα ιδιωτικό συνεργείο την Παρασκευή που μας πέρασε, παρέμεναν προς επισκευή 24 υπηρεσιακά αυτοκίνητα, γιατί υπήρχε η εκκρεμότητα παλαιότερων πληρωμών.

Αρκετές φορές έχουμε ασχοληθεί με το θέμα αυτό στη σελίδα μας, αλλά μέχρι σήμερα δεν πήραμε καμιά τεκμηριωμένη απάντηση για την εφαρμοζόμενη πολιτική συντήρησης οχημάτων από τη διοίκηση.
Ακούμε κατά καιρούς τη δικαιολογία πως οι λόγοι που οι επισκευές γίνονται σε ιδιώτες είναι η μείωση του κόστους των επισκευών, η δική μας πληροφόρηση όμως λέει για εκτόξευση των δαπανών συντήρησης με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια στις  κατηγορίες αυτοκινήτων που μπορούν να επισκευάζονται στο υπηρεσιακό συνεργείο.
Αν κρίνουμε και από άλλες αδικαιολόγητες  διοικητικές  πρακτικές (γραφειοκρατίας, αδικαιολόγητες αλλαγές προσώπων, ανάθεση αρμοδιοτήτων, επίβλεψη επισκευών, μη εκπροσώπηση εργαζομένων στις επιτροπές, κλπ) στα θέματα της συντήρησης, συμπεραίνουμε πως ο αποκλειστικός λόγος αυτής της πολιτικής είναι το κλείσιμο του υπηρεσιακού συνεργείου και η ανάθεση εξ ολοκλήρου των επισκευών σε ιδιώτες.

Εδώ τίθενται τα καίρια ζητήματα:
« Θα επιτρέψουμε να κλείσουν το υπηρεσιακό συνεργείο; »
« Ποιο είναι το συμφέρον του ΕΛΤΑ, ως μεταφορική εταιρία; »
« Ποιος ο ρόλος της Ομοσπονδίας σ’ αυτό το καυτό θέμα; »