21 Αυγ 2012

Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο και το ΔΝΤ θα ζητήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο και το ΔΝΤ θα ζητήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ερώτηση Μαριά για τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσειςΤη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο και το ΔΝΤ προτίθενται να ζητήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε σήμερα, Τρίτη, το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, οι ....
Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταθέσουν την πρόταση για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής υπόψη και των «300» της Βουλής, ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές. Ο κ. Καμμένος, διευκρίνισε, ακόμη, ότι η Επιτροπή θα διερευνήσει το πως φτάσαμε στο μνημόνιο, αλλά και την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων.

Ερώτηση Μαριά για τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις
Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, σχετικά με τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Η ερώτηση κατατέθηκε εν όψει και της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Μαριάς καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διεκδίκηση των 162 δισ. ευρώ που, όπως επισημαίνει, οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας λόγω των πολεμικών επανορθώσεων που επιδικάστηκαν στη πατρίδα μας από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, αλλά και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
«Οψόμεθα λοιπόν εις Φιλίππους ενόψει της προσεχούς συνάντησης του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο στις 24/8/2010», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Μαριάς. «Θα τολμήσει άραγε ο κ. Σαμαράς να διεκδικήσει επίσημα την καταβολή από τη Γερμανία των 162 δισ. ευρώ και μάλιστα εντόκως;», διερωτάται. 
Πηγή: eklogika.gr