1 Αυγ 2012

Reuters: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΟΠΑΠ οι επόμενες ιδιωτικοποιήσεις

"Η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΟΠΑΠ, είναι σύμφωνα με αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters, οι προτεραιότητες στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση".
Μάλιστα ο εν λόγω αξιωματούχος, που θέλησε ....
σύμφωνα με το Reuters να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις πως η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει προσφορές από τράπεζες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η πώληση θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η έναρξη των διαδικασιών αναμένεται το φθινόπωρο. Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης στο Reuters ότι και το Κρατικό Λαχείο βρίσκεται ψηλά στη λίστα της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις. 

Εν τω μεταξύ, ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Λουρόπουλος αναλαμβάνει νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ ΑΕ, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Alpha Bank ανακοίνωσε πως κατέθεσε αίτηση για εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας.
Πηγή: tvxs.gr