27 Δεκ 2012

Η εγκύκλιος εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στάλθηκε και στα ΕΛΤΑ.



Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας η εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για εφαρμογή του «ενιαίου μισθολογίου» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έχει έλθει και στα ΕΛΤΑ εδώ και ....
μια εβδομάδα.

Μάθαμε πως υπήρξε μια σχετική  διαβούλευση για το θέμα, εάν και κατά πόσο αφορά τα ΕΛΤΑ η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και ζητήθηκε η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Οργανισμού.

Γνωρίζουμε πως η ηγεσία της ΠΟΣΤ ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και έγινε σχετική συνάντηση με τη Διοίκηση για το θέμα. 
Είναι όμως απορίας άξιο, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, να μην υπάρχει ενημέρωση της παράταξης μας. 
Δεν γνωρίζουμε αν έχουν ενημερωθεί οι άλλες παρατάξεις.



Ψάξαμε και βρήκαμε την σχετική εγκύκλιο (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ) η οποία, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, έχει ένα μεγάλο πίνακα αποδεκτών και πάντως  συνεχίζει να είναι ασαφής σε σχέση με το αν θα εφαρμοστεί ή όχι στα ΕΛΤΑ.


Την άποψη μας για το θέμα, σας την έχουμε διατυπώσει στο παρελθόν με σχετική ανάρτηση μας (διαβάστε εδώ) και τονίζουμε για άλλη μια φορά πως είναι θέμα πολιτικής απόφασης η ένταξη ή μη του ΕΛΤΑ στο ενιαίο μισθολόγιο.


Ανεξάρτητα όμως από αυτό, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά όλο το προσωπικό του Οργανισμού, εκτίμηση μας είναι πως δεν μπορεί να αποτελεί μυστικό.
Έχουν κάποιοι λόγο να κρύβουν ένα τέτοιο θέμα;;;

Θα πρέπει άμεσα να ενημερωθούν όλες οι παρατάξεις, ώστε να καθορίσουμε όλοι μαζί τη στάση μας.

Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε θέμα με την ανάλογη σοβαρότητα
Τις συντεχνιακές κομματικο-παραταξιακές λογικές ου διακρίνουν κάποιους) και τη μυστικοπάθεια των εκάστοτε σωτήρων μας, τις έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι σήμερα. 
Σήμερα μόνο με νομικά τεκμηριωμένες απόψειςμε καθολική ενότητα και συνεχή αγώνα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε σε τέτοιου είδους ζητήματα.