18 Ιαν 2013

Άρχισε η κρίσιμη ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ με 4 κάλπες και δεκάδες... ευτράπελα

- Είχε προηγηθεί σφοδρότατη αντιπαράθεση Βενιζέλου-Τσίπρα για αμυντικά θέματα και τον Σόιμπλε
- Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως δεν αλλοίωσε τη λίστα γιατί κάτι τέτοιο αυτό θα ήταν βλακώδες
- Ο Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως θέλουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πτώση της κυβέρνησης...
- Προηγήθηκε μεγάλη διακοπή λόγω προβλήματος για τη μορφή των ψηφοδελτίων

Μία ακόμα κρίσιμη ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ η οποία τελικά πραγματοποιείται με 4 κάλπες, μία για τον κ. Παπακωνσταντίνου, μία για τον κ. Βενιζέλο, μία για τον κ. Παπανδρέου και τελευταία για τον κ. Παπαδήμο.
Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν ποιοί εκ των 4 έχουν ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ. 

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας προέκυψε ολόκληρο ζήτημα με τη μορφή των ψηφοδελτίων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν τη συγκυβέρνηση πως με αυτή τη μορφή στην ουσία φέρνουν από την πίσω πόρτα τις 7 κάλπες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Πριν από αυτό όμως παραλίγο η ψηφοφορία να αναβληθεί, καθώς έφτασε στη Βουλή η συμπληρωματική δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ από τον Άρειο Πάγο με αποτέλεσμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την αναβολή της ψηφοφορίας, αίτημα που δεν έγινε δεκτό δια της εγέρσεως.

Η συνεδρίαση της Βουλής στιγματίστηκε από τη σφοδρότατη αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Βενιζέλου και Τσίπρα, όπου όπως αποκαλύφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στη διάθεσή του στο προσωπικό του αρχείο τα αμυντικά σχέδια της χώρας.

Αυτό προκάλεσε την οξεία αντίδραση του κ. Τσίπρα, αλλά και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Πέρα από αυτό το θέμα όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του πως εκείνοι έδωσαν τη λίστα Λαγκάρντ στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ενώ κατηγόρησε τον διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα για διασπορά συκοφαντιών. Στις κατηγορίες αυτές ωστόσο ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Πηγή:http://www.newsit.gr