16 Ιαν 2013

Σε έξι μήνες το νέο κόμμα, προαναγγέλει ο Λοβέρδος

Την δημιουργία νέου κόμματος έως τον Ιούνιο προανήγγειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα και όπου παρουσίασε εξαμηνιαίο σχέδιο Ανάπτυξης.Το σχέδιο εξάμηνης δράσης, που παρουσίασε με την ομάδα της ΡΙΚΣΣΥ περιλαμβάνει τη...
δημιουργία αναπτυξιακών προϋποθέσεων σε τομείς της Πρωτογενούς παραγωγής, της Μεταποίησης, του Τουρισμού, των Κατασκευών, του Εμπορίου και της Ναυτιλίας. Το σχέδιο σήμερα το μεσημέρι θα αποσταλεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και στον πρωθυπουργό.
Στόχος είναι η άρση της γραφειοκρατίας. Σύμφωνα με το Σχέδιο αυτό θα γίνει με την πλήρη κατάργηση προληπτικών ελέγχων νομιμότητας, την κωδικοποίηση έναρξης και λειτουργίας, την έγκριση έναρξης και λειτουργίας από ιδιώτες ελεγκτές, την πρόβλεψη διαπιστωτικής πράξης, τον κατασταλτικό και δειγματολογικό έλεγχο και την πρόβλεψη ώστε οι διοικητικές διαφορές να επιλύονται από διοικητικά όργανα και μετά την τακτική δικαιοσύνη.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε για "Πολιτική προσπάθεια να παραδώσουμε τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά". Προανήγγειλε επίσης ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα κατατεθεί σε πρόταση νόμου το συγκεκριμένο σχέδιο.

"Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και εγώ και ο Χρήστος Αηδόνης" τον υπουργό Ανάπτυξης αν θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα, είπε ο ανεηξάρτητος βουλευτής κ. Ανδρέας Λοβέρδος και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον παραιτηθέντα βουλευτή κ. Αηδόνη. "Εχουμε ίδια γραμμή πλεύσης με τον Αηδόνη στην Ανάπτυξη", έσπευσε να διευκρινίσει ερωτώμενος σχετικά λίγο αργότερα. Η αναφορά στον κ. Αηδόνη έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης ενός εξαμηνιαίου σχεδίου Ανάπτυξης της ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας).


Σχολιάζοντας την πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για πανστρατιά, ο κ. Λοβέρδος είπε: "Εμενα με διέγραψε, άρα δεν νομίζω ότι μου έχει κάνει πρόταση", σταματώντας κάθε συζήτηση επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ. Για τις συζητήσεις που γίνονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς επισήμανε σκωπτικά: "Από τον πολύ καφέ θα πάθει "καφεϊνίαση" η Κεντροαριστερά. Χρειάζεται Δράση".

Σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ δήλωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση των τριών κυβερνητικών δυνάμεων, όποια και αν είναι αυτή...

Απέρριψε επίσης κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση και επιτέθηκε σε "πολιτικά ανύπαρκτους", όπως είπε, οι οποίοι τον κατηγορούσαν για φιλοκυβερνητισμό.

Ανέφερε ότι αυτή η Βουλή δεν πρέπει να διαλυθεί, "μακάρι οι εκλογές να γίνουν το 2016", είπε.

Ο κ. Λοβέρδος άσκησε ακριτική στους προηγούμενους πρωθυπουργούς ότι δεν έτρεξαν θέματα ανάπτυξης: «Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έχασε τα 2,5 χρόνια στα θέματα της ανάπτυξης. Ο Παπαδήμος τους 7 μήνες. Μέχρι τώρα ο Σαμαράς χάνει χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο επικεφαλής της ΡΙΚΣΣΥ δήλωσε πως μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα καταθέσει πρόταση για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και προτάσεις που σχετίζονται με τη στήριξη των υφισταμένων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων.

Πηγή:http://www.protothema.gr