24 Ιαν 2013

Ανακοίνωση συμπαράστασης της ΠΑΚ ΕΛΤΑ στους απεργούς



Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους Συναδέλφους μας Εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και συνολικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αγωνίζονται για την προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους.
Υπερασπιζόμαστε το ιερό δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ που η  κυβέρνηση καταργεί χρησιμοποιώντας ....
το μέτρο της επίταξης. Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Εργαζομένων, κατακτημένο με αγώνες και θυσίες, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα με πρόσχημα τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί στη κοινωνία να το αμφισβητεί. Άλλωστε τι ΑΠΕΡΓΙΑ μπορεί να είναι αυτή που δεν δημιουργεί προβλήματα και αν δεν δημιουργεί πως θα πιεστεί η κυβέρνηση να δώσει λύση;;;



Κοντεύουμε βέβαια να χάσουμε το μυαλό μας με κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους των ΜΜΕ που αναμασάνε καθημερινά «πόσο νοιάζονται και πονάνε το κοινωνικό σύνολο που ταλαιπωρείται από τους απεργούς» και δεν λένε κουβέντα για εκείνους που μας έφτασαν σε σημείο οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης με τους νόμους που ψηφίζουν και τα μνημόνια που υπογράφουν!!! Έλεος πια….



Βαρεθήκαμε να ακούμε  για τα «τεράστια προβλήματα» που δημιουργούν οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες των μεροκαματιάρηδων που δεν μπορούν να ζήσουν πλέον τις οικογένειες τους,



Επειδή πολλοί από αυτούς ξεπούλησαν τα εργασιακά δικαιώματα τους στο βωμό του χρήματος, πρέπει να το κάνουμε και εμείς;;;

Επειδή εκείνοι έγιναν  δούλοι και τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε δέκα δουλειές και πηγαίνουν από το ένα ΜΜΕ στο άλλο (τηλεόραση – ραδιόφωνο – εφημερίδα – περιοδικό – διαδίκτυο, κλπ) μαζεύοντας παράδες με το σακί, ξεχνώντας  πως ήταν όταν ξεκίνησαν. Ξεχνώντας πως έχουν οικογένειες και παιδιά που έχουν περισσότερο ανάγκη τη φυσική παρουσία τους από τα φράγκα τους. Ξεχνώντας πως αν δούλευαν ανθρώπινα ένα οχτάωρο, θα είχαν και κάποιοι άνεργοι συνάδελφοι τους δουλειά. Θέλουν ντε και καλά να μας κάνουν όλους σκλάβους. Με μια διαφορά. Εμείς να δουλεύουμε τζάμπα!!!!

Όλοι αυτοί που προπαγανδίζουν καθημερινά, απευθυνόμενοι σε ανέργους ή μισθωτούς των 600 ευρώ, πως ένας εργαζόμενος του ΜΕΤΡΟ χρυσοπληρώνεται παίρνοντας χίλια πεντακόσια ευρώ το μήνα δουλεύοντας 20 μέτρα κάτω από τη γη μαζί με Κυριακές – νυκτερινά κλπ, γιατί δεν μας λένε πόσα παίρνουν οι ίδιοι και πως γίνεται, η φορολογία 20% στις διαφημίσεις της τηλεόρασης που έχει ψηφιστεί εδώ και τρία χρόνια, να αναβάλλεται συνεχώς και να μην έχει εφαρμοστεί ακόμη!!!



Δυστυχώς πολλοί από εμάς – που τους ακούμε καθημερινά –  έχουμε γίνει καναπεδοκεφτέδες και σαν φρόνιμοι οικογενειάρχες, (που αν χαθεί κάποτε ο κόσμος, από τους φρόνιμους θα χαθεί, όπως έγραψε ο Λουντέμης) καθόμαστε και μας πιπιλίζουν τα μυαλά και δεν καταλαβαίνουμε πως εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, που τους καλοταΐζουν για να μας λένε, όσα μας λένε.
Ε, λοιπόν όχι δεν μας επηρεάζουν πλέον. Ο αγώνας των Εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι πέρα για πέρα δίκαιος και είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας όλων των Εργαζομένων, όλων των Ταχυδρομικών για το δικαίωμα στην δουλειά, για αξιοπρεπείς μισθούς, για εργασιακά δικαιώματα, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σήμερα είναι οι Εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι η δική μας σειρά.
Τέρμα ο ραγιαδισμός και το κρυφτούλι, δεν πάει άλλο. Οι πολιτικές που γέμισαν την Ελλάδα με ανέργους, πεινασμένους  και καρπαζοεισπράκτορες εργαζόμενους για ένα ξεροκόμματο, πρέπει να σταματήσουν.

Φτάνει πια.

Καλούμε την Ομοσπονδία μας να συγκαλέσει τα όργανα της για να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.