17 Ιαν 2013

Διοικητικές εξελίξεις στα ΕΛΤΑ

Όλα δείχνουν πως η τοποθέτηση της νέας διοίκησης του ΕΛΤΑ θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της επόμενης, ή στις αρχές της μεθ' επόμενης εβδομάδας, αφού τα επιλεγέντα πρόσωπα περάσουν πρώτα από την επιτροπή της βουλής  την ερχόμενη Πέμπτη.
Χωρίς να έχουμε καμιά διάθεση, άλλωστε είναι και ....
αντιδεοντολογικό να κρίνουμε εκ των προτέρων τα τρία επιλεγέντα στελέχη που θα ηγηθούν στα ΕΛΤΑ και στις δύο θυγατρικές του ομίλου χωρίς να τους γνωρίζουμε καν (θα κριθούν εκ του αποτελέσματος), αυτό που ενοχλεί είναι ο τρόπος της επιλογής των.

Προ δεκαπενταετίας περίπου είχε υιοθετηθεί μια σχεδόν αξιοκρατική διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αξιολόγησης και τελικά επιλογής των στελεχών που στη συνέχεια τοποθετούνταν επικεφαλής σε κρατικούς οργανισμούς και δημόσιες επιχειρήσεις. Σήμερα η κυβέρνηση μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε αλήστου μνήμης εποχές που η στελέχωση αυτών των θέσεων γινόταν αφενός για να ελεγχθούν κομματικά (ψηφοθηρικά) αυτοί οι οργανισμοί  και οι επιχειρήσεις, αφετέρου για να ικανοποιηθούν είτε κομματικά στελέχη, είτε προσωπικοί φίλοι, είτε συγγενικά πρόσωπα.

Σήμερα έχουμε την τοποθέτηση σε ανώτατες, διοικητικές, νευραλγικές θέσεις του ομίλου ΕΛΤΑ, προσώπων χωρίς καμιά προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την στελέχωση αυτών των θέσεων και χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση τους.

Πότε θα ξεφύγουμε επιτέλους από τις αγκυλώσεις του ρουσφετιού για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώνουν σημαντικές θέσεις του δημόσιου τομέα;;;
Πότε επιτέλους θα ξεφύγουμε από την παραδοσιακή νοσηρή νοοτροπία του κάθε κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση να θέλει να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό, τοποθετώντας στελέχη του σε καίριες θέσεις, ικανοποιώντας παράλληλα και τις φιλοδοξίες τους.

Είναι δυνατόν σήμερα, που αφενός σ' αυτή την οικονομική κρίση ο ΕΛΤΑ και οι θυγατρικές του  αντιμετωπίζουν ευθέως πρόβλημα βιωσιμότητας, αφετέρου οι δικοί μας μισθοί έχουν ισοπεδωθεί, να τοποθετούνται τρία  καλοπληρωμένα στελέχη από την αγορά στις επιτελικές θέσεις;;;
Δεν έφτανε ένα;;;
Άντε το πολύ δύο!!!

Αυτό το λέμε γιατί γνωρίζουμε πως έχει δρομολογηθεί η ενσωμάτωση της θυγατρικής εταιρίας των Ταχυμεταφορών στη μητρική. Κατά συνέπεια γιατί έπρεπε να τοποθετηθεί και εκεί ένα ακόμη στέλεχος από την αγορά.

Χρειάζεται στο ΚΕΚ ΕΛΤΑ ξεχωριστό πρόσωπο για την θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου;;;
Δεν θα μπορούσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΤΑ να κατέχει και την θέση του προέδρου του ΚΕΚ όπως γινόταν μέχρι σήμερα;;;

Και εν τέλει δεν υπάρχουν στα ΕΛΤΑ άξιοι Συνάδελφοι που θα μπορούσαν να στελεχώσουν κάποιες από αυτές τις θέσεις, μη επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο τα ήδη βεβαρημένα οικονομικά του ΕΛΤΑ.

***Αν είναι αλήθεια αυτό που μάθαμε, πως οι θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΤΑ, εκτός από τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων, κατανέμονται ως εξής:
τέσσερα (4) πρόσωπα οριζόμενα από την Νέα Δημοκρατία,
δύο (2) πρόσωπα οριζόμενα από το ΠΑΣΟΚ,
και ένα (1) πρόσωπο οριζόμενο από την ΔΗΜΑΡ,
τότε πως θα λαμβάνονται οι αποφάσεις σε μεγάλα, σοβαρά θέματα που οι πολιτικές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν είναι ταυτόσημες;;;;
Θα έχουμε Πρόεδρο από την ΔΗΜΑΡ σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα ελέγχεται απόλυτα από την Νέα Δημοκρατία!!!!
Φαντάζεστε τι έχει να γίνει . . . .