21 Ιαν 2013

Χωρίς μετρό και την Τρίτη

Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι παρότι κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις
Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, Τραμ και λεωφορεία
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη, για έκτη συνεχόμενη ημέρα οι συρμοί του μετρό καθώς το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων αποφάσισε και νέα απεργία, παρότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ....
μέσα σταθερής τροχιάς.
  Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς, αψηφώντας την προειδοποίηση του υπουργού Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκη για επίταξη.
Έτσι ο Ηλεκτρικός και το Τραμ δεν θα κινηθούν αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι αύριο η πρωτεύουσα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Αύριο στις 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Από την πλευρά της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η οποία προσέφυγε σήμερα στη δικαιοσύνη κατά των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, υποστηρίζοντας ότι τα σωματεία εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από το Νόμο, καλεί όλους τους εργαζόμενους “να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 
Πηγή: enet.gr