27 Μαρ 2013

Ρωσικά αντίποινα στη Γερμανία για το κούρεμα στην Κύπρο

Ρωσικά αντίποινα στη Γερμανία για το κούρεμα στην Κύπρο
 Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στη συμφωνία διάσωσης της Κύπρου η Μόσχα αντιδρά με πράξεις, κάνοντας αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε γερμανικές ΜΚΟ (μη Κυβερνητικές Οργανώσεις). Πρώτη στο στόχαστρο των αρχών μπήκε η Konrad Adenauer Foundation, η οποία συνδέεται άμεσα το κόμμα της ....
Άνγκελα Μέρκελ, το CDU. Η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε από ανεξάρτητους παρατηρητές ως "σοκ και δέος" λόγω των επιλεγμένων χτυπημάτων και της σκληρότητας των  αρχών. 
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν κυρίως σε γερμανικές ΜΚΟ, δείχνοντας με σαφήνεια ότι πρόκειται για αντίποινα της Μόσχας στο κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο και εκφράζοντας με τρόπο κατανοητό από ολόκληρη την υφήλιο τη δυσαρέσκεια για τη στάση της Γερμανίας.
Στη Γερμανία ο υπουργός Εξωτερικών , Γκίντο Βεστερβέλε, κάλεσε στο γραφείο του τον Πρέσβη της Ρωσίας για να υποβάλλει διάβημα με τις ανησυχίες του Βερολίνου για την πολιτική που ακολουθεί η Μόσχα κατά των ΜΚΟ και να του επιστήσει την προσοχή στα ανθρώπινα δικαιώματα. 
Στην πραγματικότητα ο Βεστερβέλε επιχείρησε να απαντήσει στον Βλ. Πούτιν, ότι το Βερολίνο έλαβε το μήνυμα και ότι καλό θα ήταν τα αντίποινα να σταματήσουν σε αυτό το επίπεδο.
Πηγή: sofokleousin.gr